Follow  

D47, zaterdag 6 juni: Drvenik - ferry naar Sućuraj – Jelsa (52 km)

by Jan on Saturday 13 June 2015 23:25

Dat we gisteren voor een vrij lange rit hadden gekozen, was om vandaag in Drvenik te zijn. Drvenik, nooit van gehoord? Geen schande, hoor. Wij zijn naar Drvenik gekomen om de ferry naar Korčula te nemen. Korčula, nooit van gehoord? Geen schande, hoor. Wij willen naar Korčula gaan op aanraden van een onze vrienden. Het is een mooi eiland, naar verluidt, en volgens Google Images.

Alleen: de ferry naar Korčula vanuit Drvenik is afgeschaft. Kak. Of niet, natuurlijk: Korčula is slechts één eiland van de vele honderden die Kroatië rijk is. (Twaalf-komma-vierenveertig honderd, om precies te zijn.) De enige bestemming vanuit Drvenik is Sućuraj, op het eiland Hvar — dat spreek je uit als "Gvaar". In dat geval: allen daarheen.

Hvar is een lang, mooi en bergachtig eiland, en wij fietsen vandaag zo'n 50 km van de ferryhaven tot aan het erg charmante dorpje Jelsa. Onderweg is het weer de gewoonlijke processie van zw-woorden: zwoegen, zweten, zwalpen, … Kortom: zwaar, maar wel meer met prachtige vergezwichten.

We hebben ons ook een beetje misrekend voor onze watervoorraad, maar net op tijd komt er een konoba, de lokale variant van de familietaverne. Zoals blijkbaar overal op Hvar, verkopen ze ook hier lavendelproducten zoals geurzakjes, lavendelolie, en honing van op de lavendelvelden. ("Lavendelvelden" is een vreemd woord om te typen.) Wij hebben er geen nodig: we hebben zelf al wat wilde lavendel ingeslagen in een poging de nog altijd aanwezige maar gelukkig al subtielere zwavelgeur te camoufleren.

In Jelsa hebben we meteen twee nachten geboekt. Aan de frequentie van de blogberichten zouden jullie het misschien niet merken, maar we hebben rust nodig. Morgen dus nog eens dolce far niente, maar dan in het Kroatisch. Slaap goed!

|

Add comment

archive

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion