Follow  

D12, zaterdag 2 mei: Cala Gonowhere

by Jan on Thursday 7 May 2015 16:42

Vandaag is het een rustdag, en niet zoals de vorige keer. We zitten hier goed op de camping in Cala Gonone, in onze eigen bungalow (♫ een eigen huis, een plek onder de zon, en altijd iemand in de buurt, et cetera, et ceteron ♫). Op het programma: een boottochtje naar de Grotte del Bue Marino (een grot, jawel) en Cala Luna (een alleraardigst baaitje). Het is duidelijk nog laagseizoen, want onze geplande trip van 12:00 gaat niet door wegens te weinig volk. Nessun problemo, dan gaan we wel even naar Spiaggia Centrale, het centrale strand van de gemeente.

Na de middag kunnen we de hitte ontvluchten in de erg grote grot. Enkel de eerste kilometer is toegankelijk voor onze tourgroep, maar die bevat al erg indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Fauna is er helaas niet. "Grotte del Bue Marino" betekent "Monnikszeehondengrot", want die dieren kwamen hier vroeger hun jongen werpen. Door veranderende omstandigheden (lees: de mens kwam weer eens alles verkloten) zijn de dieren hier echter verdwenen. Jammer.

Na de grot gaat het terug de boot op, en worden wij op onze beurt geworpen op het strand van Cala Luna, een baaitje ingesloten door hoge rotspartijen. Idyllisch, zelfs al is dit een van de drukste stranden tot nu toe. Omdat we pas om 15:00 vertrokken waren, is onze tijd hier echter beperkt, en een uur later zitten we alweer op de boot richting Cala Gonone. Volledig uitgerust en klaar voor de volgende dagen. :-)

|

Comments

Johan S (Dutch)

Uw muziekkeuze en benenfoto's doen me vermoeden dat de zon er misschien wat te hard schijnt op uw krullen!

Leuk om te volgen deze blog! (Echt spijt dat ik die van canadie gemist heb indertijd)

8 years ago - Inappropriate

Cate (Dutch)

Die kliffen zijn wel héél indrukwekkend, en uw Italiaans verbetert zienderogen 😉

8 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Johan: ik als die-hard zonneklopper ben ondertussen zo goed als immuun, hoor.

Cate: gracias! Ik bedoel: merci! Euh, danke schön!

8 years ago - Inappropriate

Add comment

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion