Follow  

Dag 2, maandag 10/12: Chiang Mai – Ban Sahakon (43 km)

by Jan on Thursday 13 December 2012 02:44

De eerste fietsdag, hoezee! Naast, tussen en voorbij het drukke verkeer op de ring rond het centrum rijden we door Chiang Mai. Onderweg komen we (vanzelfsprekend) massa's tempels tegen, met diverse offeranden te koop: vissen, slakken, "speelgoed", en -waarom niet?- levende vogeltjes. Voor alle duidelijkheid: die laatste worden dan ook weer levend vrijgelaten.

Misschien hadden we beter ook een smeekoffer gebracht, want het lot is ons niet goed gezind. Nog geen tien kilometer ver rij ik in -niet over- een belachelijk groot rooster. Even later staan we aan de kant met een stootlek. Gelukkig rijdt driekwart van de bevolking met een brommer, en kan ik aan de slag in een brommerherstelplaats.

Ik, die de versnellingen van mijn eigen mountainbike nog niet eens zelf kan regelen, mag nu het achterwiel erafhalen, de band vervangen, en daarna de combinatie van naafdynamo én externe derailleur weer aan de praat krijgen. En warempel, dat lukt nog ook. 😊

Niet in het minst uit ons hum eten we daarna in een wel erg lokale tent, met toch een internationaal tintje: we worden geholpen door iemand die nog in Stuttgart als AFS'er heeft gewoond. Gemütlich!

De gekozen weg voor vandaag is druk maar doenbaar, en wordt verder van Chiang Mai geleidelijk aan rustiger. Zo rustig dat we meer dan een eeuw terug in de tijd gaan, en tegelijkertijd ook een halve aardbol: we komen een "Western saloon" tegen, waar Thaise olifanten(beelden) -ongehinderd door continenten of goede smaak- bij Amerikaanse (nep)tipi's staan. Howdy.

Nadat we onze stalen rossen hebben laten drinken, begint de kleine klim naar de eindhalte: de warmwaterbronnen van San Kamphaeng. Het is bijzonder druk aan de publieke baden, dus gaan we nog wat verder door en stoppen aan het Roong Aroon Hot Springs Resort, dat luxueuzer klinkt dan het in werkelijkheid is. Maar: mooie tuin, en inbegrepen "jacuzzi" van bronwater.

Dat bronwater is zo'n 80 tot 90 graden, heeft een typische zwavelgeur, en leent zich uitstekend tot het koken van eieren. Wij houden het bij twee gigantische kommen noedelsoep. Lekker, zoals tot nu toe alles.

Om half zeven is alles aardedonker, en een uur later moet ik al tegen de slaap vechten. Reizen is vermoeiend!

|

Comments

Cate (Dutch)

Moraal van het verhaal : rijd nooit ín een rooster, ook al is de verleiding héél groot ...
Maar blijkbaar toch allemaal goed gekomen.

Slaapwel!

11 years ago - Inappropriate

vanbosse (Dutch)

Helm op tijdens de herstelling, dat is vast een veilige werkplek! 😊

11 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

In tegenstelling tot uw werkplek, is er daar elke /dag/ massage!

11 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion