Follow  

Santa Marta de Penaguião – Peso da Régua – Pinhão – Tua

by Jan on Friday 8 August 2014 23:38

Na een verrassend uitgebreid ontbijt met vers appelsiensap, vers brood en vers cheidene soorten beleg was het meteen prijs: om terug op de N2 te geraken, moeten we een steile helling van 400 m lang doen. Steil, dat wil zeggen: 20%. Mamma mia! (Dat is Italiaans. Não falo português.)

We waren van plan om het fietsgedeelte van onze reis in Pinhão te beëindigen, en van daaruit de trein naar Porto te nemen. Die treinrit volgt voor een groot stuk de Douro, met onvergelijkbare uitzichten over de wijngaarden op de bergflanken. Alleen: na die eerste ochtendklim is het van de Solar Quinta da Portela maar veertig kilometer tot Pinhão, en hoofdzakelijk vlak (want langs de Douro). Daarom hebben we gisteren besloten om er vandaag nog een extra klim aan te breien.

Wanneer we in Pinhão aankomen, zijn we blij met die beslissing, want het voelt een beetje als een toeristenval. Mooi stationnetje, natuurlijk, maar het lijkt gericht op snel wat geld kloppen uit de vele lui die van de enorme cruiseschepen stappen. Voorwaarts, dus. We gaan verder tot Foz de Tua (het "oevergehucht" van het dorpje São Mamede de Ribatua) langs een goed lopende maar desalniettemin zware klim van zo'n 15 km. De hitte (tot bijna 40 °C!) maakt ons snelzwetend en traagfietsend, maar de beloning –alweer een zwembad, én een duik in de Douro– is dan weer des te zoeter.

Waarmee ik niet insinueer dat het water van de Douro zoet smaakt. Wat ook niet impliceert dat ik dat water zou hebben binnengekregen. Waarmee ik al helemaal niet laat uitschijnen dat ik wél een goede zwemmer met dito ademhalingstechnieken zou zijn. Gelieve me nu even te excuseren, want ik moet –volledig losstaand van het voorgaande– mijn mond spoelen en een liter water gaan drinken.

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion