Follow  

Montalegre – Chaves

by Jan on Monday 4 August 2014 22:03

De twee vorige dagen boden aardig wat klimwerk, maar vandaag gaat het vooral bergaf. Het is ook maar een korte dag: slechts 45 kilometer tot Chaves. Oorspronkelijk hadden we dat niet bedoeld als "eindhalte" van een dagrit, maar we gaan er een rustdagje nemen. We hebben een prachtig hotel geboekt met zwembad waarbij je uitkijkt over de omliggende bergen.

De weg van Montalegre naar Chaves is prima, en voor een groot deel pas heraangelegd. Dat, in combinatie met een sporadisch klimmetje om de afdaling te onderbreken, maakt het een prima fietsdag. ("Klimmetje" genre "zoals de hellingsgraad van een brug, maar dan een kilometer of twee". Vlotjes, dus.)

Chaves zelf is een aangenaam stadje. Het heeft een schilderachtig historisch centrum, een uitgebreid aanbod aan restaurants en winkels, en een groot park rond de rivier, waar het aardig toeven is. Veel lopers en fietsers vinden dat ook, wat niet verwondert: rond de rivier zijn zowat de enige vlakke kilometers in de omtrek. :-)

Oh, nog een tip: laat je niet vangen door de heerlijke geur van de bakkerij die "folares" maakt. Dat zijn dus broden die boordevol vlees zitten. We lusten wel vlees, maar én hesp én spek én drie soorten worst is van het goede te veel. Vandaar ook dat je per kilo betaalt, maar dat had ik te laat door. Oeps.

|

Comments

Cate (Dutch)

Ik val in herhaling : een mens zou voor minder zin krijgen om in Portugal te gaan fietsen 😊

6 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Allez dan, speciaal om dat tegen te gaan heb ik hier enkele foto's van onze fietsloze rustdag erbij gezet. 😊

6 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion