Follow  

Viana do Castelo – Lobios

by Jan on Saturday 2 August 2014 18:24

De dag begon zoals hij gisteren eindigde: miezerig en in een behoorlijk aftands hotel. (De recensies op booking.com hadden gelijk: een bevreemdende jarenzeventigsfeer, maar wel met actuele vochtproblemen. Goed ontbijtbuffet, dat wel. Hotel Viana Sol, voor de geïnteresseerden.)

Omdat de echte pret fietspret voor ons eerder in bergwegen dan in kustwegen zit, trekken we weer het binnenland in. De bestemming vandaag: het nationaal park van Peneda-Gerês. Of liever: de Spaanse tegenhanger, want straks steken we de grens over. Gewoon, omdat het kan. (En omdat we morgen anders een te zware klim zouden krijgen, met enkele kilometers(!) aan 12–15% volgens De Internets.)

De weg naar het NP is niet superinteressant. We zien af en toe de Lima-rivier, komen door kleine dorpjes, en vlak voor we het park ingaan zelfs in een stadje met hypermarkt. Handig voor de bevoorrading, want er komt nog een mooie klim aan. Mooi van de hoogtemeters, van de natuur, en van het weer: de zon is ondertussen helemaal terug en doet ons genoeg zweten.

In de late namiddag komen we aan in Lobios, een klein Spaans dorpje aan de Rio Caldo, "de warme rivier". Er zijn verschillende warmwaterbronnen in de buurt die de rivier haar naam gaven. Wij hebben een pensionnetje geboekt tegenover de publieke thermen en gaan maar wat graag in het warme water zitten. Vrijwel geen andere toeristen, behalve dan enkele Portugese families. Zeker een aanrader!

|

Comments

Agostinho (Dutch)

Mooie foto's. Typisch Portugal : Geen meter vlak en geen 100m rechtdoor. k zie dat je ook een foto gemaakt hebt van een van mijn BBQ-winkeltjes. 😉 Waarvoor dank. 😊

6 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Liselotte snapte niet meteen waarom ik daar per se een foto van wou maken. Graag gedaan!

6 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion