Follow  

Braga – Viana do Castelo

by Jan on Saturday 2 August 2014 00:03

Vandaag een rustige dag om de fietsreis mee te beginnen. Het ziet er 's ochtends behoorlijk grauw uit, maar koud is het alvast niet. Het mag toch nog wel wat opwarmen, want vandaag is de Atlantische kust het einddoel. Voor we zover zijn, moeten we eerst nog van Braga door het binnenland naar Viana do Castelo — volgens de Lonely Planet "het juweel van de Costa Verde".

We rijden over kleine en veelal rustige wegen door loofbossen met eucalyptusbomen en af en toe een venijnig steile helling. Onderweg stoppen we voor koffie –55 cent voor een espresso!– en de prato do dia ("plat du jour" in het mooi Nederlands). Die dagschotel is smeuïge rijst met bijzonder lekker gekruide kip. Simpel, maar vullend.

Onderweg stellen we vast dat bijna elk huis een groententuintje heeft, hoe klein ook. Opvallend: het meest voorkomende gewas is de spruitjesplant.

Even na de middag komen we aan in Viana, maar het weer is er helaas niet beter op geworden. Het is mistig en zelfs aan het miezeren. Jammer, dan geen dagje aan het strand, maar een snuifje cultuur. Met de funicular gaan we naar de basiliek, waar je –bij goed weer– een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan hebt. Dat geloven we dan maar zo.

De kust zelf is voornamelijk rotsig, en de kleine zandstrandjes zijn zo goed als verlaten. Geen onaardig stadje, maar ongetwijfeld zou de zon het nog mooier doen lijken.

|

Comments

Charles DELHAYE (Dutch)

Geweldig mooie streek,denk ik,daarom wel spijtig van 't weer,waardoor je geen "zonnige" fotos kunt doorsturen !

6 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Ach, als het weer tegenzit, moet je maar een dag wachten. Net een nieuw dagverslag online gezet, mét zon. 😊

6 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion