Follow  

Fietsreis in Portugal – inleiding

by Jan on Friday 1 August 2014 20:04

Liselotte moest voor haar werk naar Portugal, en aangezien dat juist in de zomervakantie viel, hadden we besloten dat ik zou nakomen en we nog wat zouden rondreizen. Rondreizen met de fiets, en meer bepaald weer met de Bromptons. Onze fietsreis in Thailand was immers goed meegevallen, en dankzij hun minimale grootte zijn de vinnige vouwfietsjes gemakkelijk mee te nemen op het vliegtuig.

Mijn eerste indrukken van Porto: heuvelachtiger dan de Algarve (waar we enkele jaren geleden op "gewone" vakantie waren), en stukken drukker — het is dan ook de op een na grootste stad van Portugal. Een mooie stad met een rijk verleden en prachtige gebouwen, zoals het statige station São Bento.

Liselotte zelf zit wat verderop in Braga en komt met de trein af alvorens we samen weer naar Braga gaan. Terwijl ik nog wat rondfiets in afwachting van haar aankomst, rij ik lek. Om even ons eerste bericht over die reis naar Thailand te citeren: Goed begonnen is half gewonnen…

|

Comments

Cate (Dutch)

Leuk, er bestaan ergere plekken om voor je werk naartoe te moeten, Bom Jesus of niet 😊

6 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Klopt Katrien. Porto..... ik was er jaren geleden beroepshalve ook een aantal keer. En zoals Jan aangaf, het verkeer is een ramp en de Portugezen rijden gelijk gek. Ze kunnen bij wijze van spreken op een rechte weg gedurende 10 km achter je aanrijden en 50 meter voor de eerste bocht gaan inhalen. Waanzin!!!!! Jan, als je er nu nog bent moet je zeker eens in Matosinhos in een van de visrestaurantjes gaan eten. Heerlijk, en spotgoedkoop.

6 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion