Follow  

Robocyclo Classic

by Jan on Wednesday 23 April 2014 22:36

Vorige zaterdag ging ik met Spaak en Spier naar Brugge. "Spaak en wie?", vraagt u? Enkel de beste wielerclub van de Meulestede! "De watstede?", vraagt u? Enkel de beste wijk van Gent! Soit.

We gingen dus naar Brugge, en wel om er mee te doen aan de derde editie van de Robocyclo Classic, een vriendschappelijk wedstrijdje georganiseerd door een andere Gentse club, Robocyclo. Bij gebrek aan andere teams was het een duel tussen Robocyclo enerzijds en Spaak en Spier anderzijds. (Volgend jaar zou het dichter bij Gent georganiseerd worden in de hoop opnieuw meerdere gelijkaardige teams aan te trekken.)

Het eerste onderdeel van de wedstrijddag was een individuele tijdrit, waar ik zowaar de beste tijd neerzette, gevolgd door Andy "Greipel", een teamgenoot van Spaak en Spier. Hoezee, goed begonnen is half gewonnen!

Op hetzelfde autoluwe parcours van 3,5 km volgde daarna een criterium van 20 ronden, dus 70 km. Het begon aan een waar toeristentempo (gemiddelde rondesnelheden van 33 km/u!), maar ongeveer halfweg brak het dan open met een ontsnapping van een Robocyclist, mooi gecounterd door Luce "Voigt" van Spaak en Spier. Terwijl zij steeds meer voorsprong namen, blokten "Bramcellara" en ik verdere inspanningen van Robocyclo af. We voelden ons zowaar als Echte Coureurs met Echte Tactiek. :-) Helaas liet Luce zich op het einde als een Echte Van Avermaet ook in de luren leggen tijdens de eindsprint. Toch nog mooi een tweede en vierde plaats veroverd, en zo belangrijke punten voor de eindscore gesprokkeld. (De eerste tien aankomers kregen punten, namelijk.)

De afsluitende proef was een bidonestafette: de eerste renner vertrok voor een rondje, gaf zijn bidon aan de volgende renner, en zo voort. Ondanks een gevallen bidon bij de eerste wissel, zijn we hier toch nog als eerste geëindigd — onder andere dankzij een Roboblundertje: zelfs na 21x het parcours gereden te hebben, reed hun renner eventjes mis. Daar kon ik mooi van profiteren, dus dank u wel, Sam Werquin — je maakte het tenminste spannend! ;-)

In de eindrangschikking zijn we mooi als tweede van vier ploegen (twee van Robocyclo, twee van S&S) geëindigd. Daarbij moet ik wel zeggen dat de tegenstanders een belangrijk voordeel hadden: wij hadden twee ploegen van 4 man afgevaardigd, terwijl zij met 6 per ploeg reden, en zo dus meer punten konden verzamelen. Op de koers op rollen (in november) zullen de rollen (ha!) hopelijk omgekeerd zijn.

Na afloop van de wedstrijden was er nog een zeer geslaagde barbecue. Om die te verteren, zijn Brecht van Spaak en Spier en ik na afloop nog naar huis gefietst, zodat het samen met de heenrit en de kilometers tussendoor een prachtige dag van zo'n 200 km werd. Voor herhaling vatbaar, dus volgend jaar revanche!

|

Comments

Jan (Dutch)

Echt Beeldmateriaal volgt nog, heb ik me laten wijsmaken.

9 years ago - Inappropriate

Cate (Dutch)

fraaie nick names, die teamgenoten van jou : Greipel, Bramcellara, Voigt. Wat is de jouwe, of moet je die nog verdienen ;-)?

9 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

"Jan Beton", omdat ik in de winter met bakstenen als extra ballast rondreed. 😊

9 years ago - Inappropriate

Ludwig Beirens (Dutch)

Jan,
Ik heb het document op de pagina van onze club, Jong en Fit Zele, niet kunnen oplaoden.
Blijkbaar lukt dit niet met een PDF. Zou ik iets fout hebben gedaan of worden PDF documenten gewoon niet aanvaard ? Dit zou toch moeten kunne vind ik.
Ondertussen heeft een ander lid van onze club het schema als afbeelding geplaatst.
Groeten, Ludwig

9 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Mooi "toeristentempo". Dat van mij ligt een heel stuk lager. Proficiat met jullie tweede plaats.

9 years ago - Inappropriate

Charles DELHAYE (Dutch)

Fijn verslag,kon me zo inleven in het verhaal ! En proficiat met de uitslag.

9 years ago - Inappropriate

Charles DELHAYE (Dutch)

Fijn verslag,kon me zo inleven in het verhaal ! En proficiat met de uitslag.

9 years ago - Inappropriate

advocaat (Dutch)

stuur dat datum van volgend jaar door naar onze ploeg "Unzio Cycling Team", misschien kunnen wij zelf een ploegje sturen van 4 a 6 man.
http://www.unizo.be/cyclingteam/

9 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion