Follow  

Lidl: als het goed is, mag het ook gezegd worden

by Jan on Monday 7 April 2014 22:16

Ik ben geen fan van de Duitse discounters, maar vorige week bood Lidl een fietsstandaard/montagesteun aan voor maar dertig euro. Dat is ongeveer een derde van de prijs van vergelijkbare modellen van Tacx. Vergelijkbaar? Wel ja, volgens de recensies die ik op voorhand op het Internet had gevonden wel.

Onder het motto "kwaad kan het niet" (en ook "steun de imperialistische Teutonen die het naar verluidt niet zo nou nemen met geschikte arbeidsomstandigheden") heb ik me er vorige week eentje gekocht. Vandaag heb ik hem voor het eerst gebruikt. Na een poepsimpele montage bleek hij gemakkelijk in gebruik, en ook verbazend stabiel voor zo'n goedkoop ding.

De standaard heeft vier poten en blijft op die manier mooi staan. Het meegeleverde gereedschapshoudertje is ook handig, net als de stuurhouder. Er staat op dat de fietsstandaard enkel voor privégebruik is, en ik kan me best voorstellen dat ietwat profmechanicien hier zijn neus voor ophaalt, maar hey, voor mij maakt hij het schoonmaken alvast veel gemakkelijker.

|

Comments

Bernard (Dutch)

maar met zo'n vederlichte carbon racefiets mocht dat ook geen probleem zijn hé

10 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Liggen wel goede bandjes op die fiets als ik mij niet vergis : Marathon + ?

10 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Ik heb me indertijd zelf een gemaakt. Heel stabiel, en verstelbaar foor al onze fietsen. Zie foto bij mijn fietsen (Berner)

10 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Bernard: de koersfiets is nog niet vuil geworden dit jaar. 😊

Agostinho: yup, Marathon Plus. Supertevreden van. Zo tevreden dat ik ten tijde van de aankoop van mijn koersfiets zelfs dacht daar ook van die bandjes op te leggen…

En zelf een standaard maken: de "poepsimpele montage" die ik aanhaalde, was geen overbodige luxe. Ik ben echt een kluns, dus zo'n standaard als die van u zelf maken, zit er niet in.

10 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Ik reed met mijn marathon + op mijn woon-werkfiets 10.807km eer ik een eerste keer plat reed. Sindsdien liggen ze op mijn tacxfiets. Gaan nog heel lang meegaan denk ik.

10 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Op de racefiets zou ik ze niet leggen want, niet echt performant. Ik heb wel nieuwe gelegd op mijn reservefiets om in voor- en najaar tijdens slecht weer mee te rijden.

10 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Op de koersfiets liggen nu Continental Grand Prix 4000S. Ook Duits, ook zeer goed. 😊

Hout vasthouden, maar ik rij eigenlijk amper lek met beide soorten banden.

10 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

4000S... super bandjes. Heb ik op mijn Carbotechs liggen. Op mijn Eastons ligt Durano S van Schwalbe.

10 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion