Follow  

Togo Jungle Challenge 2013: woensdag 20 november 2013

by Jan on Wednesday 4 December 2013 22:15

De voorbije twee overnachtingen in hotel Le Berceau in Notsé waren een aangename afwisseling. Mijn kamergenoot had opnieuw besloten om in de tent te slapen, dus had ik het rijk –te weten: bed, toilet en douche– voor mij alleen. Dank u, Geert! Of is het eigenlijk een hint dat ik ongelooflijk stink, douches en deo's ten spijt?

Vandaag wordt het een afwisselende rit, heb ik onthouden uit de briefing van gisterenavond. Singletracks, brede rode pistes, een stukje oerwoud, aangelegde teakwouden (uitspraak: "tiek", niet "tèk") en grensovergangen. Jawel, vandaag ligt de aankomst in Benin.

Maar voor we daar zijn, moet er nog gefietst worden. De warmte zorgt ervoor dat niet iedereen even alert is: Patrick De Sutter (047) zit een beetje versuft aan de kant. Hij is overkop gegaan — niet bij het zien van een lokale schone, maar door iets te enthousiast te remmen. Even lijkt het op een sleutelbeenbreuk, maar toevallig is de voorbijkomende Werner Van Der Wolf (001) een dokter. Nu ja, "toevallig": daar zijn vast wel enkele jaren studie aan voorafgegaan. In ieder geval: het blijkt gelukkig maar een hoop spierpijn te zijn, en Patrick kan de volgende dagen nog gewoon meefietsen.

De eerder vermelde grensovergang verloopt ontzettend vlot. De organisatie heeft deze morgen bij het vertrek onze paspoorten verzameld en allemaal tegelijk afgegeven bij de douane. Waar sommige deelnemers vorig jaar twee uur moesten wachten, liep bij ons alles gesmeerd. 😉 De eerste actie die velen in Benin ondernemen, sluit daarbij aan: de kelen worden ook gesmeerd. Ik kies voor een Youki, de plaatselijke limonade van Togo en Benin. Gekoeld, zelfs: overheerlijk.

Het is maar een paar kilometer meer tot in het kamp van vanavond, en dat is maar goed ook: de laatste 15 kilometer waren weer afzien in de hitte. De spaghetti en de ananas die in het kamp wachten, zijn dan ook zeer welkom. De douches trouwens ook: de kinderen van de school waar we kamperen, hebben geweldige hokjes gemaakt met takken en palmbladeren, en de kampdouches die de organisatoren hebben meegebracht, zijn de beste van de hele reis!

Om de schoolgemeenschap te bedanken voor hun gastvrijheid, overhandigen we het ingezamelde schoolmateriaal. Dat zijn een hele hoop schriften, pennen, en ander nuttigs. Hun oprechte blijheid is mooi om te zien.

Een onverwachte soundtrack van de dag: "Engelbert Humperdinck - please release me", omdat iemand aan de bevoorrading een erg grote fan van de oude crooners was. Ik kende het natuurlijk vooral als het openingsnummer van "The Fast Show" (https://www.youtube.com/watch?v=ltWZpXgcPro), en zat de hele tijd met klassiekers in mijn hoofd: "This week, I have been mostly eating …" en "Unlucky Alf". Suits you, Sir!

|

Comments

Agostinho (Dutch)

Mooie actiefoto's in het "schouderhoge gras". Ziet er wel een jong doktertje uit, niet?

10 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Miljaar, ik wist dat ik een foto had moeten maken van dat gras, he! Misschien dat er Elders Op Het Internet wel foto's van te vinden zijn, maar ik zweer het u dat het echt tot aan (en zelfs tot boven) mijn schouders kwam.

Wat de jonge dokter betreft: ik schatte hem jonger dan mezelf, maar ik ben dan ook al een krasse knar van 32. 😉

Er reisden trouwens ook nog een niet-deelnemende dokter en verpleegster mee, dus qua medische assistentie zat alles wel snor.

(Er reisde echter geen barbier mee, dus qua snorrenassistentie stond ik er alleen voor.)

10 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Aha, gevonden: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152091158013489&set=a.463432063488.245222.747818488&type=1&theater

10 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion