Follow  

Togo Jungle Challenge 2013: dinsdag 19 november 2013

by Jan on Tuesday 3 December 2013 20:28

Rustdag in hotel Le Berceau in Notsé. Niets bijzonders te melden. Ik heb de was gedaan, nog wat foto's van fietsernaam en -nummer voorzien (<http://www.vrt.be/taal/voorzien>), NoTubes-melk in mijn binnenband gekapt, en mijn voorvering wat laten bijregelen. Ook nog wat gegeten, natuurlijk.

Voor en tijdens het avondeten is het vaak geduldig afwachten. Deze keer werd daar beter gebruik van gemaakt en kwam de briefing tussen het hoofdgerecht en het nagerecht. Morgen gaan we de grens met Benin over, dus de immigratieformulieren en paspoorten moeten in orde zijn. Toch een beetje spannend, want hier is niet zoiets als een Schengen-akkoord.

Na de briefing komt Pierre, parter-in-philantropy van Denis (van het Goldeneye Camp boven op de berg) uitleggen wat ze willen bereiken. Het komt hierop neer: de regio is zo slecht ontsloten dat het voor de lokale producenten niet loont om te telen. Ze krijgen hun producten niet bij de verbruikers, dus liggen er bijvoorbeeld ananassen te rotten. En dat terwijl er in de winkel ananassap te koop is, maar dan wel uit andere continenten. Dat kan beter, vinden ze terecht, en daarom hebben ze enkele Grand Projets uitgewerkt. Indrukwekkend, en interessant voor buitenlandse investeerders. Meer info op aanvraag via de organisatie.

Soit, nog drie ritten te gaan. Dat is weinig, helaas.

|

Comments

Agostinho (Dutch)

Aan alles komt een eind en je weet wel.... schone liedjes....

10 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

… verdragen meerdere afspeelbeurten!

10 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Die kende ik nog niet. Is wel een goeie.

10 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion