Follow  

Vietnam, dag 04: Phố, phở, Phố, phở

by Jan on Sunday 7 April 2019 16:00

Maandag 1 april 2019: Phố Lu – Phố Ràng

Ik was een beetje bang voor vandaag. Ik was ervan overtuigd dat de rit van gisteren het mooiste landschap van de reis ging bieden, en vooral de minste verkeersdrukte. Nu gaan we immers de nationale weg QL 70 volgen, en in mijn hoofd staat dat gelijk aan zwaar verkeer. Maar aan de niet bepaald vlot geformuleerde inleiding merken jullie al dat het niet zo is. Meevaller. Dat mag wel, want we hebben een andere tegenvaller: Bieke is gisterenavond misselijk geworden, en is nu nog altijd maar pips.

Onderweg zien we de hele dag dunne houten platen drogen in de zon. Ik heb twee verklaringen gelezen: fineerhout (klinkt aannemelijk) en “iets voor in de tabaksindustrie” (lijkt me vreemd). Buiten deze kleine nijverheid lijkt er geen industrie te zijn, en hebben we een vrij rustige rit met opnieuw mooie uitzichten.

Routedetails voor de geïnteresseerden

Vanuit Phố Lu naar het noorden via de QL4E, en dan naar het oosten via de QL70. Geen klachten. Slechts twee noemenswaardige klimmetjes, maar tussendoor wel wat op en af. Verschillende nhà nghỉ’s in Phố Ràng, allemaal zeer vergelijkbaar van kwaliteit en prijs. (We hebben ze allemaal nagekeken, speciaal voor u. Zeker niet voor ons eigen heil, nee.)

|

Add comment

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion