Follow  

Vietnam, dag 02: Vietwood Mac - you can go your own way

by Jan on Friday 5 April 2019 17:45

Zaterdag 30 maart 2019: Sapa en omgeving

Onze verblijfplaats in Sapa (Botanic Sapa Hotel) is een meevaller, en het lijkt ons wel raadzaam om een tweede nacht te blijven om iedereen te laten herstellen. Dat betekent voor ons alledrie wat anders: Liselotte neemt de kabelbaan naar de top van ’s lands hoogste berg, Bieke gaat naar een van de dorpen met etnische minderheden, en ik verken alvast een stuk van de route van morgen. Bij gebrek aan Google Street View is het routeplannen hier immers wat meer giswerk dan elders. Net als vroeger — als we even de diverse digitale kaarten en gps-toestellen negeren.

Het uitzicht vanuit de kabelbaan is naar verluidt adembenemend. Dat kan ook een beetje letterlijk genomen worden, want je gaat van ongeveer 1500 naar ongeveer 3000 meter boven zeeniveau in een kwartier. Zoef!

De uitstap naar Cat Cat village is naar verluidt adembenemend. Dat kan vrij letterlijk genomen worden, want de hele omgeving is hier immers alles behalve vlak. Als extra inspanning moet je ook heel wat verkopers van je afslaan. En dan te bedenken dat er mensen zijn die veel geld betalen voor een fitnessabonnement met Total Body Workout.

De uittocht uit Sapa wordt naar verwachting adembenemend. Dat kan helaas letterlijk genomen worden, want de weg is volledig vrij van asfalt. Een stoffige bedoening, en bovendien erg traag. Het gaat dan wel de hele tijd bergaf (gelukkig), maar het is constant laveren tussen putten en keien. We zullen morgen dus wel verplícht zijn om te pauzeren en van het uitzicht te genieten. Hemeltje.

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion