Follow  

Vietnam, dag 00: Hiep hoi, naar Hanoi!

by Jan on Tuesday 2 April 2019 17:49

Van Gent via Brussel en Zaventem naar Hanoi: vooral veel gevlogen

Liselotte moest voor haar werk naar Vietnam, en omdat we wel fan zijn van Zuidoost-Azië en van fietsreizen, leek de tijd rijp om ook Vietnam eens te gaan verkennen. Onze eerste keer in dat land, maar ook onze eerste fietsreis met Een Derde Persoon erbij. Bieke, een collega van Liselotte, zag het wel zitten om eens te kijken wat fietsreizen zoal inhield. (Op voorhand hebben we haar al eens getest door een kennismakingsetentje bij de Indiër. Iemand die niet kan eten, kan niet fietsen. Ze was geslaagd.)

Bon, Liselotte en Bieke zijn al enkele dagen in Hanoi wanneer ik nakom. Ik moet wel nog eerst even via Brussel, want ik neem een nieuwe camera mee op deze reis: de Nikon P1000. Dat is een camera zónder verwisselbare lens, maar de lens die erop zit, is wel indrukwekkend. Een zoombereik van 24–3000 mm. Dat klinkt ongelooflijk, en wil ik wel eens met mijn eigen ogen zien.

Een onduidelijk aantal uren en tijdzones later sta ik met beide voeten op de grond in Hanoi. Snel de Brompton (yup, het wordt weer een reis van grote plannen op kleine wielen) uitpakken en mezelf naar het hotel brengen. Op voorhand had ik al een route getekend die me zonder al te veel drukte naar en door Hanoi moest loodsen. Drukte is relatief, maar ik ben absoluut niet ontevreden. Alleen een beetje nat. Luchtvochtigheid: aanwezig.

Liselotte en Bieke hebben eerst nog een dagje congres voor de boeg, en dan vertrekken we écht. Omdat goed uitgerust aan een fietsreis overgewaardeerd is, nemen we de nachttrein van Hanoi naar Lào Cai, waar we in alle vroegte zullen aankomen.

|

Comments

Leen Dezillie (Not a logged-in user!) (Dutch)

Spannend...

1 year ago - Inappropriate

Pierre (Not a logged-in user!) (Dutch)

Lekker eten vermoed ik....

1 year ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion