Follow  

Zuid-Engeland, dag 3–4: van Wight fields naar het Rhinefield — te gek om los te lopen

by Jan on Wednesday 1 August 2018 14:11

Woensdag 4 juli: half rondje Isle of Wight (53 km)
Donderdag 5 juli: Eng4: Isle of Wight – New Forest National Park (63 km)

Eilandhoppen, altijd tof. Gisterenavond hebben we de ferry genomen naar het Isle of Wight, waar de lokale middenstand niet genoeg krijgt van woordspelingen. “Wight Wedding” ligt voor de hand, “Wight Spirit” is een goede naam voor een schildersbedrijf, maar waarom wagen de lokale elektriciens zich niet aan “Wight Power”? Soit, wij gaan vandaag eens kijken wat het eiland te bieden heeft. Zoals de voorbije dagen is het ook vandaag een heuvelachtig landschap, maar zonder bagage is het toch een gemakkelijkere rit. Gelukkig is er nog wat uitdaging dankzij de wind, want het wight nogal. (Sorry.)

Een van de culinaire attracties op het Isle of Wight is de Garlic Farm, een boerderij die volledig in het teken van look staat. Wij gaan voor een late lunch in het bijbehorende restaurant. Lekker, als ge van look houdt. Gelukkig gaan we allebei graag all in for allium, en eten we onder andere geroosterde look, lookbrood, looksaus, hummus met look, olijven met look, look in olijfolie, couscous (zonder look), en crème van zwarte look. Burps.

Na een deugddoende nachtrust en met vers gewassen kleren (het voordeel van twee nachten op dezelfde plaats te logeren) is het tijd om verder te rijden. We nemen de ferry van Yarmouth naar Lymington, en trekken het New Forest National Park in. Dat zag er op de kaart groen uit, maar meer wisten we er niet van. Wat blijkt: dit gigantische gebied was ooit het exclusieve jachtdomein van Willem de Veroveraar, de overwinnaar van de Slag bij Hastings. Middelbareschoolkennis: dat was in 1066. Bijna een millenium later zijn zijn regels nog altijd grotendeels van kracht, en zijn er binnen het park geen omheiningen. Daardoor lopen er veel wilde paarden (pony's, vooral), koeien en andere dieren overal los. Apart om door te fietsen, en zeker een aanrader voor mensen met jonge kinderen; die komen hier ogen tekort. Net als wij, al wat oudere kinderen.

Geheel ongepland houden we het vroeg voor bekeken. We komen namelijk een indrukwekkend landhuis annex klein kasteel tegen, en het blijkt ook nog eens een betaalbaar hotel te zijn. Zeg maar hallo tegen het Rhinefield House, voormalig landgoed van Lord A. Rich Stinker. Niet de állergrootste luxe –het zag er chiquer uit dan het was– maar wel goed genoeg voor deze twee zweterige fietsers, J. en L. Stinker.

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion