Follow  

Zuid-Engeland, dag 0–2: ferry's, fietsen, en foetballen

by Jan on Tuesday 31 July 2018 23:41

Zondag 1 juli: trein naar De Panne – fietsen naar Duinkerke – ferry naar Dover (39 km)
Maandag 2 juli: Dover – Hastings – Brighton (154 km)
Dinsdag 3 juli: Brighton – binnenland – Worthing – Portsmouth – Isle of Wight (108 km)

Na onze Vogezen-uitstap in Liselottes eerste vakantieweek trekken we nu naar de andere kant van het Kanaal. We gaan voor het eerst eens bij de Britten kijken. Of liever: voor het eerst fietsen, want we zijn wel al op de obligate citytrip(s) naar Londen geweest. Oké, ik had er ook al eens een Boris Bike van de vermaledijde Boris Johnson gehuurd, dus eigenlijk was het ook niet de eerste keer fietsen. Soit, wat ik wil zeggen: we zijn in Engeland gaan fietsen, en hier volgt het verslag.

Sta me toe te beginnen met de korte samenvatting: mooi weer, vriendelijke mensen, en lekker eten. Cliché als vakantieomschrijving, maar niet meteen wat we verwachtten bij een vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Vooral dat eerste: we waren op voorhand een beetje bang voor regen, maar ook dit eiland ontsnapt niet aan de hitte die deze zomer zal kenmerken. En dat laatste was ook dik in orde, maar ik mag sinds ons huwelijksreisverslag niet meer over eten praten op deze blog.

Het National Cycle Network is een –ge raadt het nooit– een nationaal netwerk van fietsroutes. Dat is echter niet te vergelijken met ons knooppuntennetwerk of de excellente Nederlandse fietsroutes. Het is vaak een aaneenrijging van gewone straten, drukkere wegen met stukjes fietspad, en paden in diverse gradaties van onverhardheid. Wij volgen nu NCN 2, de kustroute van Dover richting het westen. Om de toon te zetten, rijden we weg uit langs een gravelhelling met een tweecijferige hellingsgraad. Maar wel mooi!

Wanneer we de kust inruilen voor het binnenland, krijgen we het échte rurale Engeland te zien. Veel country lanes, holle wegen en bolle heuvels. En ook veel voetbal: overal de Engelse vlag ter ondersteuning van het nationale team. Of liever: het regionale team. Er is immers geen ploeg van het Verenigd Koninkrijk, maar wel een voor Engeland, een voor Wales, een voor Schotland, en een voor Noord-Ierland. Of nee, blijkbaar is er tóch eentje voor het Verenigd Koninkrijk, maar dat speelt enkel tijdens de Olympische Spelen. Geef mij maar wielrennen: even veel doping, maar veel interessanter. :-)

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion