Follow  

Scan00: Gent (België) – “Volvoboot” – Göteborg (Zweden) – trein – Otta (Noorwegen)

by Jan on Thursday 15 June 2017 21:17

Zaterdag 10 juni – maandag 12 juni 2017

In de Gentse zeehaven –op een steenworp (heel lichte steen, heel krachtige worp) van onze deur– vertrekt elke dag de zogeheten “Volvoboot”. Dat is een boot (duh) die vooral vaart voor de Volvo (ook enigszins duh). Afgewerkte Volvo's en een veelheid aan vrachtwagenopleggers worden met de boot naar het Zweedse Göteborg gebracht, en behalve cargo neemt het schip ook tot 12 passagiers per keer mee. Een keer per week stopt de boot ook in Brevik, in Noorwegen. Dat zou de beginplaats voor onze Noorwegenreis (en mijn Styrkeprøven-deelname) deelname zijn.

Op de site van DFDS, de cargomaatschappij die de lijn uitbaat, stond heel duidelijk dat de passagiersplaatsen slechts 30 dagen op voorhand geboekt konden worden, dus toen wij op 32(!) dagen voor de afvaart met enige schroom belden, was het antwoord aan de andere kant des te verrassender. Blijkbaar moest die melding al lang van de site gehaald worden. De plaatsen naar Brevik zijn nogal populair en de mensen reserveren al een jaar op voorhand. Maar naar Göteborg was er wel nog plaats, zij het een dag later dan gepland. Kaka! (Dat is Zweeds voor cake.)

Soit, om een lang verhaal niet nodeloos te rekken: de zee is rustig, het eten is verrassend lekker, en de voorzieningen zijn zeer verzorgd. Kortom: het leven is goed. De Volvoboot (of -boten, natuurlijk) is een aanrader om ontspannen aan een Scandinavische reis te beginnen. Twee overnachtingen en een heleboel eten doen een mens met plezier onthaasten.

Na een ochtend in Göteborg nemen we de trein naar Otta, in Noorwegen. Daar begint morgen de échte reis, met direct een fietstocht van 160 km op het programma. Slik.

|

Comments

herbasti17 (Dutch)

Veel succes en plezier tijdens je fietstochten in Zweden.

11 months ago - Inappropriate

Cate (Dutch)

Je bent er aan begonnen !!
Succes, en we zijn al benieuwd naar je verhalen.

11 months ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion