Follow  

Alpen 2015, de heenreis en dag 1: La Toussuire en de Col du Mollard (D80)

by Jan on Monday 31 August 2015 14:45

We vertrekken in de nacht van zaterdag op zondag, nog voor er sprake mag zijn van "in alle vroegte", en komen in de namiddag aan in de Gîte de la Villette in Albiez. Jammer genoeg blijkt de weersvoorspelling te kloppen: het regent. Ik ga dan maar voor slechts een kort ritje om de benen los te schudden. Ondertussen is de meerderheid van de Spaak en Spierders aangekomen.

De volgende dag, maandag 24 augustus, is de lucht 's ochtends droog, maar de weg niet. We dalen voorzichtig af –de gîte ligt boven op een col– richting Saint-Jean-de-Maurienne. De Maurienne is een vallei van waaruit verschillende Alpenkleppers bereikbaar zijn: de Col de la Madeleine, de Col du Télégraphe, Col du Galibier, Glandon, …

Wij gaan vandaag voor een iets minder bekende klim, die van La Toussuire. De Tour kwam er dit jaar ook voorbij, maar wel in drogere omstandigheden. Bij ons barsten de hemelsluizen immers open, en wordt het zelfs met verschillende laagjes aan toch bibberen in de afdaling. Gelukkig mogen/moeten we op het einde van de rit weer flink omhoog, en krijgen we het zo weer warm. Jammer van het weer, maar een prima eerste rit!

|

Add comment

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion