Follow  

Professionele afstelling

by herbasti17 on Friday 22 January 2016 20:05

Gisteren mijn nieuwe fiets laten afstellen bij een professionele bikefitting (Denderleeuw) en het was nodig , want nog steeds veel pijn in de linker kant van mijn bekken. Waarschijnlijk ook nog het gevolg van mijn ongeval op 12-08-2015, daarom nieuwe fiets moeten kopen.

Nieuwe fiets, nieuwe pedalen (ander type als voorgaande) , nieuwe schoenen en nieuwe schoenplaatjes, dus de overgang was wel zeer groot.

Ik moet nu zachtjes beginnen met ritten van één tot anderhalf uur (maximum) en stilletjes opbouwen en zien hoe het verder verloopt met mijn bekken.

Hopelijk kan ik kortelinks er weer volop tegenaan gaan, want het is nodig, omdat mijn gewicht en mijn conditie niet goed is.

 

|

Comments

Jan (Dutch)

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen die zo'n bikefitter aanraadt? Zadel hoger/lager, langere/kortere stuurpen, … dat soort dingen?

Ben je tevreden, of vraag ik dat beter over enkele weken opnieuw?

In ieder geval, veel succes gewenst!

8 years ago - Inappropriate

herbasti17 (Dutch)

Nee nee Jan het gaat er veel ernstiger aan toe.
Het begint met een volledige en zéér nauwkeurige opmeting van mijn lichaam en er wordt nauwkeurig gekeken naar verschil van lengte van beide benen en ook verschil van lengte van beide voeten, wat soms groot kan zijn, zoals bij mezelf.
Vervolgens een gesprek om te vernemen wat de klachten zijn en wanneer ze optreden.
Daarna wordt uw eigen fiets in het opmetingstoestel gemonteerd en moet je op je fiets stappen, dan wordt met lazerstralen gecontroleerd of je voeten en knieën op één lijn geplaatst zijn, ingeval van niet worden de schoenplaatjes correct afgesteld, desnoods een verhoging aan binnen- of buitenkant en bij mij zijn er zelfs adapters geplaatst (van 18mm lengte) tussen mijn kranks en mijn pedalen.
Vervolgens wordt je van opzij gefilmd terwijl je aan het fietsen bent, om alzo de hoeking van de rug t.o.v. het bekken en de hoeking van de knieën en met een programma op zijn computer kan je dan beeld per beeld bekijken en dan pas worden de aanpassingen aan de fiets gedaan en dat moet soms een paar keer herhaald worden, tot een zo perfect mogelijk resultaat wordt bekomen.
Voor dat alles ben je daar al vlug een paar uur bezig.
Nu moet ik stilletjes beginnen met rustige ritten van +/- één uur en dan dag per dag en week per week aan de nieuwe houding gewennen en de intensiteit en afstand opbouwen.
Zo zie je Jan het is wel veel meer dan vlug wat opmeten en dan aan de fiets wat sleutelen en verschuiven.

8 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Klinkt inderdaad als een uitgebreide aanpak. Is het deze? http://www.bikefitting.be/page4.html

8 years ago - Inappropriate

herbasti17 (Dutch)

Neen Jan het is page 5 en het is echt een serieuze aanpak.

8 years ago - Inappropriate

herbasti17 (Dutch)

Jan als je in google "bikefitting-home" intikt, zie direct Denderleeuw. op deze link kom je zeker op de juiste site en daar zal je onmiddellijk zien dat het wel degelijk hoe serieus het is

8 years ago - Inappropriate

Charles DELHAYE (Dutch)

Hopelijk geraak je nu na een "inrijperiode" van je problemen verlost! 😉

8 years ago - Inappropriate

herbasti17 (Dutch)

Ja Charles, ik hoop het ook, zodat ik kortelings weer serieuze- en pijn vrije ritten kan rijden.

8 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion