Follow  

Paris-Roubaix Challenge 2014

by Heerser on Sunday 13 April 2014 21:47

Het was weer vroeg dag want om 2h in de morgen liep de wekker weer af. Alles was al klaar gemaak en stond al in de auto. Vandaag zou een goede test worden voor materiaal en mens.

Materiaal, eerste keer met mijn 3XM Carbon en eerste keer met mijn roubaix bandjes van specialized? Mens, hoe zou ik hersteld zijn van de ronde want door omstandigheden heb ik een dikke 2 uur op de rollen kunnen trainen dus … ? Ik was ook benieuw hoe mijn Garmin het zou doen op de kasseien en vooral de bevestiging want het zijn toch 18 stroken.

Omstreeks 4h30 aangekomen aan de piste in roubaix, hier was er al heel veel leven, de bussen stonden al klaar om hen naar de startplaats in Busigny (170 km). Zelf heb ik gekozen voor de 141 km afstand vertrekkende vanuit Roubaix omdat ik geen zin had in de busrit alleen voor die 29 km extra. Ik heb mijn auto geparkeerd op de parking van Parc des sports op 200 m van de piste, zalig als je vroeg bent. Hier ben ik dan nog wat gaan slapen en rond 6h15 ben ik opgestaan. Mij klaar gemaakt en dan mijn nr. gaan halen. Het weer is niet denderend want de mist hangt laag.

Rond 7h30 ben ik dan begonnen aan challenge, na 29 km hadden we al bevoorrading en heb dan toch maar wat proviand genomen,het eerste uur was er weer boenk op tegen een gemiddelde van 31,3 km/h. Na doortocht op de befaamde Trouée d’Arenberg en Wallers à Hélesmes kwamen we bij de volgende bevoorrading na 57 km, gemiddelde was nog steeds 30 km/h.

Nu komt eigenlijk het zwaarste gedeelte naar mijn mening met op 50 km 9 kasseistroken met als belangrijkste Mons-en-Pévèle met een lengte van 3 km en 5 sterren krijgt. Het gemiddelde is nu gedaalt tot 27,5 km/h. Op 106 km is er een bevoorrading in Templeuve.

Dan beginnen we aan de laatste 35 km. Het moeilijkste wat we nu nog krijgen is Camphin-en-Pévèle & Carrefour de l’Arbre samen goed voor 3,9 km kasseien, hier nog eens alles uit de kast gehaald en Carrefour afgelegd in 5min. 11sec. Vanaf dan is het genieten tot in Roubaix op de Velodrome.

Besluit:

  1. Het gevoel op de Carbon 3XM was stukken beter dan met mijn alu. Fiets. De Roubaix bandjes hebben hun dienst bewezen want vele anderen stonden aan de kant, en ik heb de bandjes niet gespaard.
  2. De benen voelden in het begin heel stram, vooral de bovenbenen maar na het eerste uur was dat weg en uiteindelijk toch een naar mijn gevoel een geweldig gem. 27 km/h.
  3. Mijn Garmin heeft het ook super gedaan, bewoog geen vin in de houder en bewees nogmaals zijn degelijkheid.

|

Comments

Charles DELHAYE (Dutch)

gewoon 1 woord: TOP !

9 years ago - Inappropriate

Cate (Dutch)

Proficiat, (alweer) knap gereden zeg ! niet teveel last aan polsen (of elders :-))?

9 years ago - Inappropriate

derdeyn.pieter (English)

Staat nog op't verlanglijstje...

Sterk gereden en idd super gemiddelde...

9 years ago - Inappropriate

Heerser (Dutch)

@Cate Bedankt en eigenlijk heb ik nergens last van buiten wat stijfheid in de benen maar ik hou van de kasseien en zeker daar.

9 years ago - Inappropriate

Heerser (Dutch)

@pieter Bedankt, ik vond het 1 van mijn beste op de kasseien maar op 8 Juni ga ik terug voor de volle 210 km, als hij bij jou op het verlanglijstje staat ...

9 years ago - Inappropriate

Heerser (Dutch)

@Charles Ik ben ook SUPER tevreden met dit resultaat en zoals ik je al gezegd heb bewijst dit dat mijn voorbereiding goed was.

9 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Ja man, en ik vond de Oude Kwaremont al te veel kassei. 😊 Chapeau, beest!

9 years ago - Inappropriate

Heerser (Dutch)

Bij deze wil ik iedereen nog eens bedanken voor de reacties op mijn document.

9 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion