Follow  

snelheidsbeperking voor wielertoeristen

by Bernard on Monday 24 March 2014 11:20

Vanaf volgende week maandag zal je op verschillende mooie landwegen als fietser niet langer sneller dan 30 km/u mogen rijden met de fiets. Net de wegen die in trek zijn bij ons.

Want een nieuwe wet – vooral bedoeld voor gemotoriseerde voertuigen – legt een snelheidsbeperking op voor alle wegen die worden aangeduid met de verkeersborden F99a, b of c (zie afbeelding). Ze zijn voorbehouden voor voetgangers, fietsers, ruiters en landbouwvoertuigen.

Niet iedereen zal zich aan de bepreking houden :

Sven Nys @sven_nys (Twitter) :

"Snelheidsbeperking voor wielertoeristen. Sorry maar ik vrees dat ik deze regel ga overtreden!"

|

Comments

Heerser (Dutch)

Ik sluit mij aan met Sven, niet dat ik altijd boven de 30 per uur rij maar toch.

6 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Alhoewel ik, net zoals vele anderen het hier ook niet met eens ben, vind ik het toch jammer dat iemand als Nijs (voorbeeldfunctie) zich laat verleiden tot zulke uitspraken. Hij zou beter moeten weten.

6 years ago - Inappropriate

Heerser (Dutch)

Zet uwen begrenzer dan maar op en vergeet niet in de remmen te gaan als je de wind in de rug hebt en het lichtdalend is.

6 years ago - Inappropriate

Charles DELHAYE (Dutch)

De geschiedenis blijft zich herhalen; los van het feit dat ge nu sneller wilt dan 30 per uur of niet,dat zou ieders zijn keuze "moeten" zijn! Ik heb eerder de indruk dat de "commotie" rond bepaalde gedragspatronen van bepaalde mensen er nu voor gezorgd heeft dat de overheid zoals heel dikwijls steeds voor de gemakkelijkste oplossing heeft gekozen. Het resultaat is waar niemand mee gelukkig is,en daarvoor moeten wij nu,de algemene meerderheid boeten voor hetgeen gebeurt is. En in plaats van het kwaad te bestrijden,zoals men het op autosnelwegen doet,kiest men van hogerhand voor de eenvoudigste oplossing. Ik vrees dat wij zoals onze motorcrossers,straks ook onze mtb'ers nog uitsluitend op privé grond zullen mogen uitleven! Arm België!

6 years ago - Inappropriate

Heerser (Dutch)

Inderdaad, Arm belgië, straks moeten we nog betalen om de slingerberg op te rijden of iets anders ...

6 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion