Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Von Bernard.V

Charakteristik:

  •  
  •   Auch für Straßenräder

Hinzufügen an 'meiner Anstiege'  

Distanz 19 km
Starthöhe 711 m
Endhöhe 2115 m
höchster Punkt 2115 m
Höhenmesser 1404 m
Bergauf 19 km
durchschnittl. Anstiegsprozente 7.4 %
maximale Anstiegsprozente 10.2 %

Gibt es auf der Karte einer falsche Route oder ist die max% nicht korrekt? Aufstieg bearbeiten  

Route herunterladen (gpx)  

Info

Haben Sie diesen Aufstieg/Route gefahren? Teilen Sie Ihre Erfahrung, Informationen oder Kommentare.

Der Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur) ist 19 km lang, hat seinen höchsten Punkt auf 2115 m, stiegt über 19 km und der durchschnittlichen Steigungsgrad von der Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur) ist 7.4%.

Finden Sie weitere Routen und Anstiege in der Nähe von Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Adresse

Startpunkt 7 Rue du Pont de Luz, Nationalpark Pyrenäen, 65120 Esquièze-Sère, Frankreich
Endpunkt Nationalpark Pyrenäen, Tourmalet, 65120 Barèges, Frankreich
Um Kommentar, Text oder Bilder hinzufügen : erst Einloggen oder Registrieren

Ihre Zeit für diesen Aufstieg hinzufügen  

Sie und diese Route

Sie haben noch keine Zeit für diese Route hinzugefüht.

Andere und diese Route

  1. 01h 30m 00s von niels den 27.3.2012

Erlebnisse von Catena Mitgliedern über Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Bisher keine.

Fügen Sie eine Geschichte, Informationen oder Bilder hinzu auf Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Kommentare

Bernard (Niederländisch)

★ ★ ★ ★ ★

vor 12 Jahren - Nicht zutreffend

Cate (Niederländisch)

De Col du Tourmalet is een van de populairste cols uit de Tour de France en staat in de top van het verlanglijst van vele fietsers.

De beklimming van de Tourmalet vanuit Luz Saint Sauveur is spectaculair mooi, van zodra je vantussen de bomen bent, eens je het dorpje Barèges bent gepasseerd en het landschap opentrekt. Het is niet zonder reden een topbeklimming, zowel op het gebied van de mooie landschappen, als op het gebied van de te leveren inspanning.

De Tourmalet opent als een van de laatste bergpassen in de Pyreneeën. Als het weer het toelaat, gaat hij open in mei, maar het gebeurt vaak dat hij pas eind juni opent. Ook al ligt er geen sneeuw, toch kan de weg soms gesloten zijn wegens herstellingswerken aan het wegdek. Door de band is de weg open van begin juni tot eind oktober. De weg is sowieso in goede staat en vrij breed zodat je niet gehinderd wordt mocht het verkeer iets drukker zijn. Dit kan soms het geval zijn gedurende het eerste deel van de beklimming (tussen Luz-Saint-Sauveur en Barèges).

vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Cate (Englisch)

The Col du Tourmalet is the most popular climb in the Tour de France, and appears in the majority of the editions. It is one of the most famous climbs in professional cycling and it is at the top of many cyclists' to-do list.

The climb of the Tourmalet from Luz Saint Sauveur is spectacularly beautiful, particularly once you get above the trees and the scenery begins to open up, just after the village of Bareges. It's one of the most challenging climbs on a road bike.
The Tourmalet is usually one of the last passes to open in the Pyrenees. Some years, it does not open until the end of June. In general though, it is normally fine to ride from early June to late October.
The road surface is in very good condition, and the road with is optimal.

The first part of the climb from Luz-Saint-Sauveur to Bareges is quite busy in peak season. There is not much traffic on the rest of the climb.

vor 7 Jahren - Last edit: vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Bernard.V (Französisch)

Le Col du Tourmalet reste le col le plus populaire du Tour de France, et se retrouve au programme de la majorité des éditions. C'est un de cols les plus réputé,s tant dans le cyclisme professionnel que dans le cyclisme récréatif.

L'ascension du Tourmalet depuis Luz Saint Sauveur est spectaculaire, une fois que vous arriverez au-dessus des arbres et que vous aurez une vue panoramique époustouflante, juste après le village de Barèges. C'est une des ascensions qu'il ne faut absolument pas sousestimer.
Le col du Tourmalet est un des derniers cols à ouvrir dans les Pyrénées, parfois il n'ouvre que fin juin. En général, il est ouvert entre début juin et fin octobre. La voie est en excellente condition, mais sur la première partie de l'ascension (Luz-Saint-Sauveur vers Barèges) il y a pas mal de traffic.

vor 7 Jahren - Last edit: vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Agostinho (Niederländisch)

Een prachtige col. Een machtige col. Een monument. De superlatieven zijn niet van de lucht als je spreekt over de Tourmalet. Hij staat niet voor niets in de top tien van de meest beklommen cols in Europa. Een col die zeker niet mag ontbreken op het palmares van de wielertoerist.
Op 29 juli 2008 bedwong ik hem vanuit Luz Saint-Sauveur. De temperatuur was ideaal, lichte bries en volop zon. Zoals op bijna alle cols in de Pyreneeën staan ook hier om de kilometer borden met aanwijzingen waarop je de actuele hoogte, afstand tot de top en stijgingspercentage voor de komende kilometer kan aflezen. Afhankelijk van je algemene toestand wil je dat op dat moment al dan niet weten.
Tot een 3-tal km voorbij Barèges is het op een tweetal haarspeldbochten na, een vrij rechte weg langs een riviertje (de Bastan). Vanaf het skistation kom je boven de boomgrens en wordt het uitzicht weidser en de stijgingspercentages onregelmatiger, variërend van 7.5 tot 10 %, met in de laatste, moordende km, een strookje van 17% (volgens mijn tellertje).
Door de smalle doorgang op de top blies een onaangename wind, waardoor het plots een pak frisser werd. Ik ben er dan ook niet lang gebleven. Na de gebruikelijke fotosessie en even te hebben genoten van het prachtige uitzicht wilde ik dan ook zo snel mogelijk terugkeren. Tijdens de afdaling ben ik in de beschaduwde gedeelten een paar maal moeten stoppen om mezelf warm te wrijven. Het waren destijds mijn eerste ritten in het hooggebergte. Ervaring had ik dus niet, en van losse mouwen of een windjack had ik toen nog nooit gehoord. Nu weet ik wel beter.
Toen ik naar boven reed was vanaf het skistation van Barèges de weg in vrij slechte staat, maar dat zou ondertussen verholpen zijn. Zoals steeds in een beklimming is het een kwestie van te doseren, hartslagmeter in de gaten houden en een vlotte trapfrequentie onderhouden.
Zeker niet vergeten om voldoende te drinken en eventueel preventief een banaan, een reepje en/of een gelletje meenemen. Op de steilere stukken vond ik persoonlijk een 34/28 geen overbodige luxe. Vooral tijdens de vakantiemaanden is er nogal wat toeristisch verkeer dus, vooral op het bochtig en smaller traject in het hoger gelegen gedeelte, kan je in de afdaling beter inzetten op veiligheid en rekening houden met wagens die nogal eens breed door de bocht durven gaan.

vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion