Folgen  

Uitdaging nodig voor 2017? Inschrijving Luik-Bastenaken-Luik is open!

von vwellens den Sonntag 4 Dezember 2016 10:50

Mocht je nog op zoek zijn naar een fietsuitdaging voor 2017 of een doel nodig hebben om de winter fit door te komen, dan is dit misschien wel wat. De inschrijving voor de Liège-Bastogne-Liège Challenge is namelijk geopend.

Al was je het niet van plan, dan nog zou je het als fietser moeten overwegen. In de lage landen mogen ons gelukkig prijzen dat het gros van de voorjaarsklassiekers op fatsoenlijke afstand ligt. De Amstel Gold Race in Nederland, maar België spant natuurlijk de kroon met onder andere de Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl, Gent-Wevelgem en uiteraard LBL (Luik-Bastenaken-Luik, “La Doyenne”). De oudste klassieker. Maar liefst 273 kilometer door de Ardennen. Als je een keer in die regio gefietst hebt, weet je dat het pijn gaat doen.

De tocht wordt op de zaterdag van het weekend van de profkoers georganiseerd: 22 april 2017. De epische omstandigheden die je voorgaande jaren wellicht op de televisie hebt gezien, mag je dan zelf ook ondergaan. Net zoals Wout Poels die dit jaar knap wist te winnen over 273 km. Een afstand die je zelf ook kan rijden, maar je kan ook kiezen voor 75 of 156 km. In alle afstanden zitten de belangrijkste klimmetjes, zoals de Côte de Wanne, Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de la Redoute en de Côte de Saint-Nicolas. Genoeg redenen om te blijven fietsen deze winter dus!

Inschrijven doe je hier: http://www.sport.be/lblcyclo/2017/nl/

 

Bron: Racefietsblog.nl

|

Kommentare

Jan (Niederländisch)

Noem me gerust een zwakkelingetje, maar met zo'n tochten beslis ik liever pas een dag op voorhand. 273 km in helse omstandigheden rijden laat ik graag over aan de profs — die worden ervoor betaald, terwijl wij zélf moeten betalen. 😊

Sowieso een indrukwekkende tocht, zelfs de korte afstanden zijn zwaar genoeg.

vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion