Folgen  

Beginnersperikelen: op zoek naar de ideale fietsapp

von ThijsVdB den Montag 1 Juni 2015 11:59

"Make every ride count!" Deze basisslogan komt voor in ongeveer elke "top 10 ways to [voeg hier eender welke wielerterm toe]" video van Global Cycling Network.  Een schitterend youtube-kanaal met inspirerende filmpjes en nuttige tips voor een beginnend fietser. Veel van die tips zijn echter gebasseerd op het idee dat je weet wat je fietst en daar knelt het schoentje.

Ik vertrok met het basisidee als beginnend fietser (dit weekend de kaap van 700km op de racefiets gehaald) om me niet te verliezen in allerlei gadgets, duur materiaal en andere foliekes. Een degelijke 2de hands fiets, een gemakkelijke uitrusting en gezond verstand, daar ging ik het mee doen. En tot nu toe lukt me dat ook. Al is het verlanglijstje ondertussen wel wat gegroeid:

  • een meer comfortabele en aerodynamische fietshelm (liefst in fluo kleur voor zichtbaarheid, bv. zo eentje van giro).
  • een hartslagmeter / fietscomputer met routeaanwijzing (maar dewelke?).
  • een spatbordje voor onder het zadel (voor snel bij regenweer in te steken).

Vooral item 2 op de lijst lijkt me iets leuks om wat meer gerichter te gaan fietsen. Zo kreeg ik een duidelijke terugval in mijn eerste 100km rit door verzuurde benen. Heb ik me geforceerd in het begin? Moet ik misschien wat meer opbouwen? Geen idee. Als tussenoplossing ben ik dan maar begonnen om mijn ritten te loggen, ondertussen met 4 verschillende apps: Catena, Strava, Runtastic en Google My Tracks. Voordeel nummer 1: achteraf kunnen pochen met je ritten motiveert om op de fiets te kruipen :-)

strava-4weeks-overview

Momenteel ben ik toch het meeste fan van Strava. Runtastic lijkt me wat de afstand te onderschatten en de Catena app op android crasht helaas op het einde van de rit. Wel een super service, de ontwikkelaars van Catena werken naastig aan een oplossing voor de bugs in het systeem na een kort mailtje. Google My Tracks geeft mooie gpx files, maar vraagt nog een extra webplatform om nadien je rit te herbekijken. Elke app heeft zijn voor- en nadelen, die ben ik nog wat aan het ontdekken. Misschien dat ik binnenkort een overzichtje opmaak (oa over privacy, nauwkeurigheid, ...).

Hoe loggen jullie je rit?

|

Kommentare

Cate (Niederländisch)

Hey Thijs,
heb je de catena app onlangs nog geprobeerd? Ik zag de laatste tijd wel wat Android gebruikers in de stream passeren bij wie de workouts met de app er toch OK uitzagen ...

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

ThijsVdB (Niederländisch)

vorige week nog eens getest voor een kort stukje. App blijft crashen bij het beëindigen van de rit.

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion