Folgen  

D42, maandag 1 juni: Godinje – onooglijke binnenwegen – Kotor (75 km)

von Jan den Montag 8 Juni 2015 15:42

Het ontbijt is vreemd. Niet zozeer het eten zelf, maar wel de omlijsting. We zitten aan de tafel in de living, met uitzicht op de kast, en oma zit naast ons in de zetel. Ter info: ik ben 's ochtends niet de meest vrolijke mens — en Liselotte ook niet, dus we zijn ook op dat vlak compatibel. Dat weet de gastvrouw natuurlijk niet, dus zij ratelt en ondervraagt en gebaart en is oprecht blij met onze aanwezigheid. Liselotte krijgt zelfs een onverwachte knuffel bij het afscheid. Goed dat ze haar koffie al heeft gehad. :-)

Vandaag nemen we op aanraden van Het Internet en de kleinzoon annex vertaler van onze gastheer en -vrouw de oude weg naar Kotor. Op die manier vermijden we twee tunnels en minstens even veel hartaanvallen. Hoewel, de extra klimmen zullen ons hart natuurlijk ook overuren doen kloppen. Op een gezonde manier, dat wel.

Gezond is natuurlijk relatief. Zijn deze temperaturen nog wel zo gezond om in te fietsen? De klim is gelukkig nooit gruwelijk, en de uitzichten zijn weer volledig het tegendeel daarvan. Toch komt de lunch zeker niet te vroeg. In het badstadje Petrovac eten we elk een risotto. Zeer lekker, maar behoorlijk zwaar. En we zijn nog niet eens in de helft.

We komen nog voorbij Budva, maar stoppen er niet. Budva lijkt een stadje dat te snel gegroeid is door het fel opkomende toerisme. Veel hoogbouw, en erg gericht op feestbeesten. Deze fietsbeesten rijden dan ook door via het binnenland, en krijgen direct een steile puist voorgeschoteld. Daarna wordt het nog erger. Een ongemeen gemene helling die maar blijft duren dwingt ons van de fiets. Als ze daarna ook nog eens in een grindweg verandert, is het helemaal zwoegen. Deze kilometerslange wandeltocht hadden we niet voorzien.

Lang verhaal kort: lange dag zwaar. We zijn dan ook tevreden als we Kotor binnenrijden, ook al wordt onze blijde intrede een beetje ontsierd door zwerfafval. Ook hier hoort zwerfgoed blijkbaar bij erfgoed.

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion