Folgen  

D26, zaterdag 16 mei: Pozzallo – Pachino – Noto – Avola (58 + 28 km) (+ 7 km "hiken")

von Jan den Donnerstag 21 Mai 2015 23:05

Wat voelt het goed om terug thuis te zijn na die uitstap naar Malta. "Thuis", dat is voorlopig: Sicilië. Vandaag op het menu: een ketting van kustwegen. Onderweg komen we nog wegwijzers van SIBiT tegen, het interregionale fietstoerismenetwerk. Weinig meerwaarde voor onze reis.

De rit vandaag is gemakkelijk en niet bijster interessant. Omdat het zo vlot gaat, besluiten we om toch een ommetje te maken via het hoger gelegen Noto. Noto is een barok stadje dat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staat. Het is er dan ook behoorlijk druk, zelfs in dit tussenseizoen. Eettip voor Noto-bezoekers: Trattoria Del Carmine — druk, enkel in het Italiaans, geen gevoel voor inrichting, maar wel een simpele en lekkere keuken. Dit proeft naar Sicilië. (En naar look en olijfolie, ook wel.)

Vanuit Noto gaat het via rustige wegen op en af naar Avola, waar Liselotte en ik na het inchecken uit mekaar gaan. Tijdelijk dan toch: ik naar een natuurpark, en zij naar de zee en de winkel. Iémand moet voor het avondeten zorgen, nietwaar?

Het natuurpark is deels gesloten door een grote brand in 2014. Gelukkig is er nog één wandelroute open, en die leidt steil naar beneden in een door de Cassibile-rivier uitgekerfde ravijn. Onderaan zijn er verschillende kleine watervallen en poelen waarin het 's zomers heerlijk afkoelen is. Ik hou het bij wat pootjegebaad gepootbaadje potengebraad voorzichtig in het water staan. 't Is dat ik me nog een andere fietsreis herinner die een andere wending kreeg bij een waterval.

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion