Folgen  

D21, maandag 11 mei: Agrigento – Licata (65 km)

von Jan den Sonntag 17 Mai 2015 23:05

De fietsen hebben dringend wat liefde nodig. Bromptons zijn sowieso wat fijngevoeliger, en vragen geregeld aandacht. Mijn rechterpedaal baarde me al enige tijd zorgen, want ze kwam altijd maar losser te zitten. Bij de controle blijkt haar leven nu aan een zijden schroefdraadje te hangen. Dringend tijd voor een vervanging.

De enige fietswinkel in Agrigento is voormiddag gesloten. Voormiddag gesloten, dat betekent: pas open om 16:00. Zo lang kunnen we niet wachten, dus rijden we alvast door richting Licata, eindbestemming van vandaag en handig genoeg ook de plaats van een fietsenwinkel die wél open is.

Deze kant van Sicilië wordt behoorlijk intensief gebruikt voor land- en (vooral) tuinbouw. Naast de gebruikelijke olijfboomgaarden en frequenter wordende wijngaarden zien we vandaag veel serres. De hele dag rijden er vrachtwagentjes voorbij die volgeladen zijn met lekkers: tomaten, auberginen, paprika's, meloenen, … Wanneer ik aan enkele werkers ("horticulturo's") vraag of ik een foto mag maken, krijg ik spontaan twee meloenen aangeboden. Die Siciliaanse vriendelijkheid bevalt me!

De zon brandt weer goed op ons beider schedels, en we houden een lange lunchpauze op een verlaten strand, met superverse meloenen als dessert. Heerlijk. Een duik in de zee en een achtergelaten parasol brengen welgekomen verkoeling. Ik heb al ergere maandagen meegemaakt.

Oh, en die pedaal? Die is in Licata vervangen voor slechts vijf euro, inclusief installatie. Waar komt dat cliché van onbehulpzame Italianen vandaan? Alvast niet van dit Sicilië!

|

Kommentare

Cate (Niederländisch)

En daar is de obligatie slang weer ... (volgens mij stop je deze in een tupperware, en gaat ze de hele trip mee 😉

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Jan (Niederländisch)

Gij hebt onze bagage nog niet gezien, zeker? We hebben echt geen plaats meer voor nog een Tupperware-potje. (Daarom dat we de slang gewoon oprollen en onder het zadel vastbinden.)

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion