Folgen  

D20, zondag 10 mei: Palermo – trein naar Agrigento – Griekse tempels en Turkse trappen (32 km fietsen)

von Jan den Sonntag 17 Mai 2015 22:41

We hebben gisteren besloten om vandaag van Palermo de trein naar Agrigento te nemen. Het is je vergeven als je daar nog nooit van gehoord had: wij ook niet. De oude Grieken anders wel, want die hebben er destijds een hele vallei vol tempels gezet. Geen idee of ze ook met de trein waren gekomen.

Het huidige Agrigento is een architecturale miskleun, maar die Valle dei Templi is wel indrukwekkend. Verschillende millenia-oude tempels, waarvan sommige nog in zeer goede staat. Zeker de moeite waard als je in de wijde omtrek bent.

Ook in de wijde omtrek van Agrigento: de Scala dei Turchi ("Trappen van de Turken"), een fotogenieke (en populaire) geologische kalk-/mergelformatie. Het zijn witte kliffen die trapsgewijs in de zee uitkomen (en aan de kleren blijven plakken). Wat de naam betreft: niet geheel duidelijk, maar het zou iets te maken hebben met Turkse piraten die in de baai aanmeerden om beschut te zijn van de wind. (Ik dacht dat het naar analogie met Pamukkale in Turkije was, maar niet dus.)

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion