Folgen  

Test en bespreking: winterhandschoenen BBB WaterShield

von Jan den Donnerstag 18 Januar 2018 14:24

De winter is weer in het land, en na onze India-vakantie is dat plots wel erg hard wennen. Gelukkig kunnen we ons tegen koude kleden. Dankzij BBB zit er iets nieuws in mijn arsenaal: de WaterShield BWG-29, een paar lichtgewicht handschoenen speciaal ontworpen voor ons druilerige, gure winterweer. (Hallo, ochtendhagel deze week! Ik had u eigenlijk niet gemist, maar dat hield u blijkbaar niet tegen.)

Ik heb de XL-variant nu enkele weken mogen testen, en dat beviel me zeer. Normaal gezien draag ik handschoenen uit fleece met daarboven waterwerende dingen als SealSkinz. De WaterShields doen dat in één paar: dankzij de knusse voering en de water- en winddichte buitenlaag, blijven mijn handen warm en droog. Bij mijn vorige handschoenen wilde de wind er nogal eens doorkomen, zeker wanneer ze al nat waren. Deze handschoenen hebben ook nog een ademende laag, waardoor mijn handen niet te hard gaan zweten, en het zweet dat er komt netjes kan ontsnappen.

Een groot voordeel van deze handschoenen is dat ze erg lang zijn aan de pols. Dat betekent dat ik ze onder de mouwen van mijn regenjas kan steken, zodat er geen water onderin kan. Ook dat is bij andere handschoenen weleens een probleem. De buitenlaag mag dan nog zo waterwerend zijn, als er langs de ingang water binnenkomt, zit ge alsnog met een probleem. (In de aquahandschoenologie heet zoiets “een zeepaard van Troje”.)

Zijn er ook punten die voor verbetering vatbaar zijn? Natuurlijk, geen enkele handschoen is perfect. De WaterShields zijn touchscreen-compatibel dankzij de speciale stofjes aan de wijsvinger en de duim, maar voor precisiewerk (zoals camerainstellingen wijzigen voor die perfecte Instagram-foto) zijn de vingers van de handschoenen net iets te dik. Daarnaast heb ik ook een keer gehad dat de voering mee naar buiten kwam toen ik de handschoenen uitdeed, en moest ik wat klooien om de vingers terug in de juiste gaatjes te krijgen. Nu ik dit lees: misschien zijn mijn vingers wel te dik? :-) Ach welnee, dat zijn gewoon normale wintergrammen!

Positief:

  • lekker warm tot aan het vriespunt
  • wind- en waterdicht
  • extra lang om onder de mouw te passen
  • naar keuze in opvallend fluo, discreet zwart, of “half-half”

Negatief:

  • vingers wat groot voor precisiewerk op een touchscreen
  • voering kan meekomen bij het uittrekken

De adviesprijs is € 49,95 en ze zijn nu te vinden bij uw lokale fietsboer.

|

Kommentare

Agostinho (Niederländisch)

Ja, had je in India wat extra roepies verzameld met je selfies , dan had je misschien onderstaande nog kunnen aanschaffen. 😉
https://www.mega-cycle.be/toebehoren/6079-30-seven-cycling-gloves-race-waterdicht.html

vor 6 Jahren - Nicht zutreffend

Jan (Niederländisch)

Haha, 't is te hopen dat die inderdaad waterdicht zijn, want met kortsluiting zou het weleens héél warm kunnen worden. 😃

vor 6 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion