Folgen  

Ind10: “HI! HAPPY NEW YEAR! BYE!”

von Jan den Mittwoch 3 Januar 2018 13:53

Maandag 01 januari 2018: Valparai – Athirapilly (83 km)

Als kind had ik een speelgoedsynthesizer. Totaal nutteloos, want het ding kon niet veel, behalve die presets (calypso! disco! rock!) voor een beat. Of liever: ík kon niet veel. Ik denk dat ik zelfs niet aan Broeder Jakob ben geraakt. Wat ik wél kon, was mijn hand over alle toetsen van links naar rechts laten lopen. Voor ge denkt dat ik deze blog als regressietherapie gebruik: de link met de rit van vandaag is dat ik mijn achterdérailleur ongeveer hetzelfde heb laten doen. Tijdens de tocht die op papier grotendeels naar beneden ging, schakelde ik toch wel heel vaak in één keer van onder naar boven. Om maar te zeggen: het was een klimdag, ja.

<terugspoelgeluid> Maar we beginnen bij het begin. Gelukkig nieuwjaar, natuurlijk! De oudejaarsfestiviteiten bleven hier godzijdank zeer beperkt. We hebben er namelijk niets van gemerkt, want zoals wel vaker lagen we weer voor middernacht te maffen. Vermoeiende dingen, dit soort fietsreizen. Ik kan het iedereen aanraden.

Na een dertigtal kilometer fietsen rijden laten we de deelstaat Tamil Nadu achter ons, en keren we terug naar de deelstaat Kerala. Die is volgens alle bronnen welvarender dan Tamil Nadu, maar dat geld wordt duidelijk niet in wegenonderhoud gestoken. De wegen in Tamil Nadu waren heerlijk fietsen in vergelijking met deze schokkerige, hobbelige asfalthomeopathie. Dat een State Highway (SH-21) geen garantie is voor goed wegdek, wisten we natuurlijk al, maar de bruuske overgang is erg opvallend. Goed dat we deze keer niet met de Bromptons aan het reizen zijn!

De SH-21 leidt ons –o verrassing– door een prachtig natuurgebied, dus die mentale opsteker helpt om de fysieke schokken op te vangen. Wat wel een nadeel is van het rijden door natuurgebied: er is geen bevoorrading onderweg, zelfs geen klein theekraampje. Dat wordt na verloop van tijd toch een probleem, want de staat van het wegdek houdt onze snelheid laag, en onze watervoorraad slinkt snel. Na vijftig kilometers natuurpracht komen we weer in de bewoonde wereld, en geen moment te vroeg. Laat dit dus een tip zijn voor als jullie zelf deze weg willen doen: neem een liter of twee éxtra mee. En vast voedsel ook, vanzelfsprekend. Het lijkt alsof we zelf aan onze eerste fietsreis bezig zijn, wat een beginnersfout! De grote beschikbaarheid van thee en snacks onderweg buiten natuurparken heeft ons precies wat roekelozer gemaakt.

We houden halt in Athirapilly, bekend om zijn watervallen. Veel volk, in ieder geval, maar wij hebben onderweg al genoeg watervallen gezien, en slaan de behoorlijk uitgebuite attractie over. In plaats daarvan steken we in afwachting van de avond onze pootjes in de Chalakudy-rivier, die we bijna de ganse dag hebben gevolgd. Kwestie van de cirkel rond te maken.

Het was weer een zware dag. Tijd voor nog een rustdag, die al geboekt is voor overmorgen. En of we ernaar uitkijken!

|

Kommentare

Agostinho (Niederländisch)

Om bij een volgende reis niet te hervallen in beginnersfouten wil ik je onderstaande boeken warm aanbevelen. Desnoods geef ik je het nummer van mijn broer. Zijn devies :" Be prepared ". 😉
https://www.bol.com/nl/p/compleet-handboek-survivaltechnieken/1001004001812308/?suggestionType=browse
https://www.bol.com/nl/p/survival-gids/666761931/?suggestionType=browse

vor 6 Jahren - Nicht zutreffend

Jan (Niederländisch)

We zitten ondertussen aan de kust. Wat leesvoer voor aan het strand mag altijd, maar bol.com klaagt over het verzendadres! 😉

vor 6 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion