Folgen  

Scan09: Engesvang – Nørre Snede – Jels (118 km)

von Jan den Dienstag 27 Juni 2017 23:53

Donderdag 22 juni 2017

Het regent wanneer we wakker worden, maar dat blijkt al snel maar tijdelijk. Na het ontbijt vertrekken we met arm- en beenstukken, maar alweer zonder regenkleren. Eigenlijk hebben we tot nu toe behoorlijk veel geluk gehad met het gevreesde Noord-Europese weer. Toegegeven, de zomerse hittegolven van het thuisfront vinden we hier niet, maar uiteindelijk is dat ook niet erg. (Niet dat vijf graden warmer ons kwaad zouden gemaakt hebben.)

Net als gisteren volgen we de oude ossenweg alias heirweg. Vandaag brengt die ons veel vaker off-road, wat het tempo drukt. Liselotte is bezwaarlijk 's werelds grootste liefhebster van onverhard terrein te noemen, maar rijdt de hele rit zonder verpinken. Ze kan me na al die lange, lange jaren huwelijk nog altijd verrassen!

Onderweg komen we niet zo heel veel pleisterplaatsen en interessante bezienswaardigheden tegen. Deze rit (en de ossenroute) is dan ook gewoon mooi door precies dat: rustige wegen met voldoende uitdagingen voor de fietser die de nodige voorzieningen en proviand kan meenemen. Voor de liefhebbers van een gezapiger tempo om het landelijke Denemarken te ontdekken, dus. Kopenhagen is vér van hier.

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion