Folgen  

Scan07: Larvik (Noorwegen) – ferry naar Hirtshals (Denemarken) – fietsen naar Suldrup (105 km)

von Jan den Sonntag 25 Juni 2017 21:54

Dinsdag 20 juni 2017

Een boot geeft ons altijd een instant reisgevoel, dus we zijn weer in onze nopjes als we de buik van het schip binnenfietsen. Deze ferry is nog behoorlijk nieuw, maar heeft zoals alle grotere ferry's het interieur van een discotheek die in de jaren 90 chic probeerde te ogen. Niet erg, wij zitten hier warm en uit de wind.

Vier uur na het vertrek meren we aan in Denemarken. Eindelijk een andere munt na die Zweden met hun kronen en die Noren met hun kronen: tijd voor de Denen en hun –euh– kronen? Die geven we direct en met plezier uit aan ons rijke middagmaal. Wij dachten dat "frokost" ontbijt betekende, maar blijkbaar betekent het wel "ontbijt" in het Noors (zoals het Duitse Frühstück), maar "lunch" in het Deens. Lekker was het in ieder geval. Of om de lokale bard Wilhelm Shækespyr te parafraseren: "Brunch by any other name would taste as sweet."

Zowel Google als OpenStreetMap geven ons twee opties voor de volgende 50 km: ofwel fietsroute 1 langs de kust, ofwel een lange rechte steenweg door het binnenland. De zeebries indachtig kiezen wij voor het binnenland. Dat is niet bijster interessant, maar het schiet ondanks de forse zijwind wel op. Veel afgescheiden fietspad, maar met een bijwijlen ondermaatse kwaliteit die ik niet van het land van Kopenhagen had verwacht, en heel wat glooiingen zorgen voor genoeg vermoeiing.

We zijn dan ook erg blij als we 's avonds kunnen afdraaien over de kleinere wegen naar onze gastvrouw en -heer voor vanavond, met dank aan WarmShowers, vol gastvrije fietsers over de hele wereld. We kunnen ons douchen, en in hun tuinhuis slapen we droog, warm en snel in.

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion