Folgen  

Scan04: Berkåk – Støren – Trondheim (86 km)

von Jan den Freitag 23 Juni 2017 23:14

Vrijdag 16 juni 2017

Na drie opeenvolgende dagen van elk meer dan 1500 hoogtemeters, mag het nu weleens grotendeels omlaag gaan. Vanuit Berkåk vertrekken we naar Trondheim, netjes in een fjord genesteld aan de gelijknamige fjord die uitkomt in de Noorse Zee. Morgen vertrekt hier ook mijn ritje naar Oslo. We komen er ook Stijn van de bevriende Gentse fietsclub Vitesse 9000 tegen. Die zot vertrekt deze avond al. Nu ja, het wordt toch nooit donker, dus waarom niet? (Wel, omdat het in mijn ogen beter is om na een nachtje slapen te vertrekken, bijvoorbeeld.)

De rit verloopt zonder grote moeilijkheden, maar natuurlijk zorgen hevige knikken in het reliëf en stevige stoten van de wind voor voldoende uitdaging. En omdat het weer toch een béétje zijn Scandinavische reputatie moet waarmaken, begint het net voor onze aankomst in Trondheim te regenen. Arme Stijn…

Vroeg slapen, want de koers wordt gewonnen in bed — ook al is uitrijden mijn doel, en koersen absoluut niet. Daarvoor heb ik noch het materiaal, noch de motivatie. Ik mik op 27 km/u gedurende 20 uur zodat ik 4 uur kan pauzeren (lees: eten). Benieuwd! (Lees ook daar: benieuwd naar het eten tijdens de bevoorradingen.)

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion