Folgen  

Thesiscatharsis aan de Costa Méditerranée

von Jan den Sonntag 15 Mai 2016 14:41

De voorbije maanden heeft Liselotte weinig rust gehad: naast haar deeltijdse job in het ziekenhuis van Sint-Niklaas werkte ze ook nog haar doctoraatsthesis af. De boog stond dus lange tijd meer dan gespannen, en nu haar thesis is ingediend, is het tijd voor ontspanning. Omdat het hier slecht weer was, boekten we enkele weken geleden een ticket naar de zon (zon): met de TGV in tweeëneenhalf uur van Brussel naar Parijs, en dan op zeseneenhalf uur van Parijs naar Barcelona. Niet kort, wel comfortabel. En geen toeslag voor de Bromptons.

De Bromptons, jawel: trouwe reisgezellen, ondertussen. En hoewel het voornamelijk een ontspanningsvakantie is, zijn ze toch handig om de stad te verkennen, of om van het station naar het hotel te geraken. Barcelona is wel oké om in rond te rijden. Alleen vreemd dat ze op grote boulevards een tweerichtingsfietspad in het midden van de weg leggen, tussen de twee keer twee rijstroken in. Dat voelt een beetje alsof fietsers een buffer zijn tussen de twee stromen autoverkeer in.

Op de eerste ochtend regent het helaas en laten we de fietsen uitslapen in het hotel. Wij nemen de metro, samen met enkele duizenden lopers die zonet aan een lokaal evenement hebben deelgenomen. Tien kilometer langs de Avinguda Diagonal, wat ons niet meteen de meest boeiende route lijkt. Soit, na een dagje eten en sightseeën hopen we op beter weer voor de volgende dag. Vergeefs: het blijft regenen. Op zo'n moment is het pijnlijk om de goede weerberichten voor België te zien. :-) We nemen de trein verder naar Figueres, om daar naar het Dalí-museum te gaan, en uit te kijken naar betere tijden.

Dag drie begint met een stralende zon, en na het bezoekje aan Salvadors speeltuin rijden we de uitlopers van de Pyreneeën in. Een aangename fietstocht met een deugddoende zon. De grensovergang met Frankrijk is er eentje met een opbod aan kitsch in de laatste klimkilometer. Heel anders dan het opbod aan kut eerder op deze weg. Tippelende hoertjes langs de weg: ook dat is Spanje. (Veuillez excuser les mots.)

Voor we het eindpunt van de dag naderen, krijgen we nog een straat met de vreemde naam Route Barrée voorgeschoteld, die vervelend genoeg afgesloten blijkt. Hadden ze dat niet kunnen zeggen?! Natuurlijk begint het net dan weer te regenen. Niets aan te doen, op naar de omleiding. Die blijkt uit te komen op de autoweg, zodat er voor ons niets anders op zit dan een omweg aan de omweg te breien. Om vervolgens weer dood te lopen. Lang verhaal kort: 15 km extra gereden, maar toch aangekomen in het niet meteen charmerende Perpignan. We hadden dit nooit als must-see beschouwd, maar het lag handig voor de trein.

Die nemen we de volgende dag richting Montpellier. Nog altijd regen, jammer genoeg, maar zelfs in de regen valt deze stad goed mee. Het helpt vast om Perpignan als referentiekader te hebben. De charmante uitbater van de B&B zweert ons dat het weer niet gebruikelijk is (alsof hij zich er zelf de schuld van geeft), en jawel: de volgende ochtend straalt de zon. Via een afgeschermd fietspad van zo'n 15 km enkele reis bereiken we de kust van de Middellandse Zee. Niet meteen overweldigend mooi (eerder zoals de Belgische kust), maar al bij al een geslaagde afsluiter van een geslaagd reisje.

EN WE HEBBEN HEEL VEEL GEGETEN MAAR IK HEB ER AMPER IETS VAN GESCHREVEN OOK AL KOST ME DAT ONMENSELIJK VEEL MOEITE!

|

Kommentare

Cate (Niederländisch)

Ticket naar de zon (zon), maar dan wel het verkeerde weekend gekozen 😊... Maar toch, Barcelona blijft een unieke ervaring, met of zonder zon, en kan ook zelfs meespreken van Barcelona per fiets (maar dan vertrek boven aan parque Guell, om, na tal van (dalende) omzwervingen op de Ramblas te eindigen.

vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Jan (Niederländisch)

Haha, dat klinkt bekend. Liselotte heeft ooit nog een maandje in Barcelona gewoond en leidde ons dan ook redelijk zelfzeker rond. Tot ze zei: "tiens, we zijn hier al zo lang geleidelijk aan omhoog aan het rijden, ik denk dat we richting Park Guëll aan het fietsen zijn…" A-yup, dus dan maar rechtsomkeert naar het centrum. Een beetje extra lichaamsbeweging kan natuurlijk nooit kwaad.

vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion