Folgen  

Dag 15, vrijdag 18 december 2015: Voor de verandering: een bus (Trat -> bus naar Bangkok)

von Jan den Freitag 25 Dezember 2015 21:24

Die voedselmarkt waar ik het gisteren al over had, die gaat de hele dag door. De stalletjes veranderen wel: gisteren hadden we de namiddag- en avondkramers al gezien, en nu ga ik kijken wat de ochtendploeg te bieden heeft.

Veel, zo blijkt. De grote hoeveelheden verse vis, schelp- en schaaldieren zien er verleidelijk uit, maar ik ga voor bereide ontbijtpatibele gerechten. Niet dat ik ook maar ergens de naam van ken, maar grofweg: diverse rijstbereidingen, zoete bonenpasta, vers fruit (ananas, bananen en een soort appel die geen appel is), krokante cake, en iets dat het beste kan omschreven worden als gebakken currypastadeeg. (Ik heb alweer honger door er gewoon aan terug te denken.) Op de terugweg neem ik nog een cappuccino (Westers folietje) mee voor Liselotte, die na twee dagen zonder koffie het opnieuw aandurft. Spannend. :-)

De rest van de voor- en namiddag is minder interessant: we zitten uren op een bus naar Bangkok. (De overheidsbus is een aanrader: comfortabel, met een hapje en een drankje erbij, en niet duur.) Dat gaat vlot tot aan Bangkok. De laatste 20 kilometer duren ongeveer twee uur. Wat een ellende! De Brusselse ring is er niets tegen. Tip voor wie ook de bus wil nemen: stap uit aan de luchthaven en neem daar een trein naar de stad. Veel sneller, en niet duurder. De twee grote busstations liggen immers ook niet in het centrum, dus daar moet ge ook nog een metro nemen.

Ja, de metro nemen: makkelijker gezegd dan gedaan. De hele omgeving van het Bang Sue-station is een grote bouwwerf, met brede banen vol jachtig verkeer. Daar worden wij niet bepaald wild van. Maar na enig zoeken weten we eindelijk te ontsnappen uit de klauwen van beton en metaal, en kunnen we aan ons Laatste Avondmaal beginnen.

We zitten weer in hetzelfde guesthouse/hotel als onze eerste nacht (gelukkkig zijn onze Bromptondozen er nog), en duiken Chinatown by night in. Aan diverse stalletjes alias openluchtrestaurants kleden we onze grootste scampi ooit uit (ze hadden het warm door op de grill te liggen), lokken we gestoomde mosselen uit hun groene schulp (ze willen zwemmen in de heerlijke limoengrasdressing), en slurpen daarna een grote kom soep met rijst en zeevruchten op: niet onze goedkoopste maaltijd, maar zeker een van de lekkerste.

Meteen ook een goede culinaire afsluiter, want morgenavond vliegen we weer naar huis. Overdag zullen we nog eerst enkele verplichte stops maken: kwestie van onze reis een happy ending te geven, nietwaar?

|

Kommentare

Jan (Niederländisch)

Beetje vreemd om dit verslag nu vanuit België online te zetten. Deze morgen gaan fietsen en totaal verkleumd geraakt in de regen. 😊

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Cate (Niederländisch)

welcome back zou ik zeggen, in het (naar mijn gevoel dan) subtropische België!

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion