Folgen  

Dag 7: Brasschaat - Oostakker

von ivan.sey den Samstag 7 August 2021 10:54

De slotrit van onze reis doorheen Vlaanderen startte vanuit Brasschaat met een gepeperde rekening, geserveerd met wind, veel wind. We dachten onmiddellijk aan onze eerste rit, waarbij die wind ons ook wat parten speelden in het rijden langs de kust.

Maar nu, zeven dagen later, lachen Compostellatrappers die vijf à zes Beaufort weg. Aan een hels tempo, met stevige kopmannen en snelle volgers baanden we ons een weg langs rivieren zoals de Schelde, de Rupel en de Moervaart, De Dijle en  De Nete. De beukende wind wou ons nog even terugsturen naar De Snoek, Het Anker, of de limoncello van Genk, de vriendelijkheid van Sofie in Le Rubin ('een dikke negen!'), maar ons besluit stond vast: vandaag maken we de ronde af.

Een laatste bevoorrading in Puivelde en een verrassingbezoekje van Bompies dochter Tessa gaven ons de laatste energie richting Oostakker. Rond drie uur was de eindmeet bereikt, onder luid applaus van een schare fans aan de EDUGO-campussen. Ons doel is bereikt, de meer dan 900 kilometer volbracht. Vanavond volgde de afsluitende barbecue in den hof van de Buumratte, beter bekend als B&B Nimme. Wie weet worden daar wel plannen gesmeed voor een volgende tocht… In ieder geval zijn we heel fier om zo’n €10 000 te overhandigen aan het Breënsfonds. Heel wat leerlingen startten op die manier zo normaal mogelijk over een aantal weken. Het verlicht de zorgen van onze leerlingen… en toegegeven, ook onze zadelpijn ;).

Bedankt om ons zo trouw te volgen. Hopelijk tot een volgende!
De Compostellatrappers.

|

Kommentare

Rudy David (Nicht eingeloggter Benützer!) (Niederländisch)

Beste Edugo-Bikers,
Dit jaar hebben jullie een heel mooi drieluik afgewerkt. Gestart met het koninginnenstuk Ganda-Roma, dan de (grote) Lourdes-Lourdes tocht en nu, als ik het zo mag noemen, de kleine (nou ja) Lourdes-Lourdes ronde.
Het waren drie bijzondere zomers waarin alle Edugo-vrienden, telkens via de blog, als het ware konden meerijden, jullie inspanningen voelen en jullie emoties delen.
Bedankt voor dat alles.
En stiekem hopen we dat binnen x tijd er weer iets begint te kriebelen.
Ooit zong Udo Jürgens: “Mit 66 Jahren da fängt das Leben an”. Dit is natuurlijk maar een liedje, doch misschien is er binnen x jaren toch nog iets mogelijk (niet opvatten als een belediging, he -) met e-bikes, aflossingen, of iets dergelijks.
Enfin, we horen het wel.
Nogmaals grazie mille, merci beaucoup, heel erg bedankt.

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

lilidewilde (Niederländisch)

Deze ronde is afgerond na 3 jaar hoop. Startend met de vergaderingen in 2018 maar met een wijziging in de richting wegens de corona. Doch volgens de verhalen op de barbecue was het een Ronde van Vlaanderen met heel wat vriendschap, belevenissen, ontdekkingen, geschiedenis, aardrijkskunde, sport, techniek, bewondering, verwondering, ... Iedereen heeft wat bijgeleerd en er worden al terug fietsplannen gesmeed voor de toekomst. Nu eerst de was en het onderhoud van de fiets en daarna genieten van de vakantie met jullie gezin. Bedankt om al die belevenissen te delen. Hou jullie gezond. 👏🥰

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

Jan (Englisch)

Ivan en collega’s, het was een genoegen om virtueel met jullie te mogen meereizen. Een goed doel wordt nog beter als het zo goed beschreven is. Proficiat aan allen!

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

La mamma (Nicht eingeloggter Benützer!) (Niederländisch)

Super goed gedaan. Zo te zien hebben jullie er van genoten en goed voor elkaar gezorgd. Ik pink een traantje weg als ik denk aan de mooie herinneringen, die weer levend gemaakt zijn bij deze foto's en verslagen. Bedankt om dit met ons te delen !

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

La mamma (Nicht eingeloggter Benützer!) (Niederländisch)

En ik weet zeker dat Jarrive van hierboven meevolgde 😉

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

VVAD (Niederländisch)

Gegroet Jan en hartelijk dank voor het volgen, de steun en het stimuleren. TOP.👍🏻
Dirk

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

VVAD (Niederländisch)

Hé La Mama, J'Arrive en ook jij waren elke rit bij ons want vooral Gana-Roma blijft ook in onze herinneringen"gouden" momenten. De sfeer tijdens deze "Ronde van Vlaanderen" was zeker vergelijkbaar. Zeer vele groetjes en bedankt om ons te volgen.
Dirk 😉👍🏻

vor 2 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion