Folgen  

Superklassieker 2015

von Heerser den Dienstag 5 Mai 2015 23:12

Wat vooraf ging ...

 

Door wat lichamelijke mankementjes zou dit de eerste klassieker van het jaar worden. Toch strooide het lichaam weer eens roet in het eten, pijnlijke achillespees stak dinsdag de kop op. Hierdoor alleen wat recuptraining op den tacx en veel twijfel ... Woensdag een bezoekje aan de Kiné en na een pijnlijke sessie krijg ik antwoord op mijn vraag:"Is het verstandig om te gaan rijden?". Het antwoord was ja maar op souplesse in de mate van het mogelijke in de vlaamse ardennen.

1 Mei 2015.

Om 3h30 gaat de wekker af en maak ik mij rustig klaar om te vertrekken, rond 4h15 vertrek ik dan richting Oudenaarde waar ik omstreeks 6h arriveer zoals gewoonlijk bij de eerste. Het voordeel is dat ik dan ook heel goede parking heb bij de finish, slaap nog wat en tegen 7h30 vertrekken we. De temperatuur is gedaald tot 3°c en is zeer koud maar de kattenberg komt er al gauw aan en de kou verdwijnt ook even snel. De hellingen worden op souplesse genomen (34/25), het kleinste wat ik had. Dan volgen nog onderandere hotond, paterberg, kluisberg, saint aubert waar er nog een bevoorrading is en dan richting Roubaix dat zoals gekend mijn favoriet plaatske is. Mijn achillespees is alleszins niet beter geworden, de kasseistroken Carrefour de L'arbre, Gruson en Hem worden vlot genomen en dan zijn we op weg naar de piste. Aangekomen daar is het altijd een kippevel moment, wat genieten en fotokes genomen en dan terug op weg naar Oudenaarde. Voor mij reed een groep van een 20-tal man sterk en daar heb ik toch efkens moeten rijden om ook aan te sluiten want de wind zat in het nadeel. Bewuste keuze maar niet goed voor mij pees maar eens ge daar zit ... Na 5h40 bereik ik terug Oudenaarde.

Besluit:

Constant met de handrem op gereden en veel stretching heb ik de schade kunnen beperken en heb heel wat PR's verbeterd volgens strava. Ik heb ondervonden dat ik geen last niet meer heb van de schouder op de kasseistroken naar Roubaix toe, het was zalig om op de kasseien te dokkeren.

Tot volgend jaar dan maar zeker ...

|

Kommentare

Jan (Niederländisch)

Goed genoten én verstandig gereden: proficiat!

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

Verstand komt met de jaren eh Jan???

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Kristine (Niederländisch)

Mooi verslag en zoals Jan zegt gereden met verstand.
Beter nu beetje inbinden en de rest van de zomer nog genieten ipv volle bak en dan volledig in de lappenmand te liggen

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion