Folgen  

Sven Nijs Classic

von Heerser den Sonntag 4 September 2016 14:08

Om 4h45 ging de wekker af en zoals gewoonlijk ben ik altijd vroeg weg. De verwachtingen zijn hoog gespannen want Sven was een voorbeeld prof dus …

Aangekomen in de buurt van Baal werden die verwachtingen al serieus getemperd omdat er geen parking te vinden was en de official waren ook niet zo duidelijk + de borden stopten opeens. De vip parking was wel duidelijk aangegeven en had ik zoiets van … pffff. Uiteindelijk toch parking gevonden en mij kunnen klaar maken, nummer gaan afhalen en dan kunnen vertrekken. Het gaat een glooiend parcours worden en na een 10-tal km moesten wij een opgebroken weg inrijden voor een paar 100m, mijn gevoel ging ook weer naar beneden. De hellingen werden wel goed aangegeven alhoewel de percentages volgens mijn gps wel niet altijd klopten. Op 30 km bevoorrading, deze was top met een uitgebreid assortiment eten en AA-drink zoveel als je wilde. Het was wel een perfect weertje om te fietsen, vele wegen zijn hier toch aan herstelling doe, veel beton-beton-beton banen en de interval gaat verder. Op 66 km is de 2de bevoorrading en je mocht weer zoveel als je wilde nemen. Het gevoel is nog altijd goed en op naar de volgende stop, hiertussen zijn er geen hellingen maar toch gaat het constant op en af. 3de bevoorrading op 92 km, de laatste en dan terug naar de Balenberg. De interval heeft zijn werk gedaan maar we kunnen netjes ons tempo onderhouden en de laatste 18 km kan ik aanpikken in een groepje waar ik vlot in kan volgen. Tussendoor krijgen we nog een zandweg om uiteindelijk te finishen op de balenberg.

Besluit:

Het is een glooiend parcours met veel interval (1100 hoogtemeters), de wegen zijn niet in goede staat en er lagen veel steentjes dus je moet altijd bij de pinken zijn. Redelijk veel grote wegen oversteken, kan ook niet anders. Bevoorrading was af en niets op aan te merken.

Of ik terug ga weet ik niet, mijn verwachtingen zijn niet helemaal ingelost!!

|

Kommentare

Kristine (Niederländisch)

Chapeau weer een straffe prestatie!

vor 7 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion