Folgen  

Sean Kelly 2016

von Heerser den Mittwoch 10 August 2016 22:50

Sean Kelly Classic!!

Het was alweer vroeg dag op de 6de augustus, om 4h30 ging de wekker af. Na alles ingeladen te hebben ben ik vertrokken richting Vielsalm alsook 2 andere catena leden, Agostinho & Kristine, het eerste ritje samen.

Toen ik arriveerde stond Kristine er al te wachten en nam ik haar mee naar beneden waar we de auto parkeerde, even later arriveerde Patrick ook. Na wat gekeuvel gingen we naar de inschrijving en ook een bezoekje aan het toilet stond op het programma. Daarna terug naar de auto en onsklaar gemaakt om te vertrekken. Iedereen zat wel met vragen aangaande de rit, voor mezelf was het vooral doseren en zuinig te zijn omdat ik meer aan het renoveren geweest was dan aan het fietsen. Het was frisjes in de morgen toen we starten en we kregen dadelijk een afdaling, het werd al snel duidelijk dat Kristine het voortouw nam als het bergop begon te lopen. Voor mij was het alleszins tempo zoeken en proberen aan te houden, als het bergaf ging kon ik telkens terug aansluiten. Na een afdaling konden we kiezen tussen de light versie of de zware, wij natuurlijk de zware. Ik herken het onmiddelijk en waarschuw iedereen om zo snel mogelijk naar de kleine te gaan want het is onmiddelijk steil op Mur de Maboge, toch zalig die parcourskennis. Daarna volgen nog enkele klimmen en dan kom col de Haussire, deze ken ik ook uit de Vélomediane en het venijn zit in de staart, op de top aan de plaat staat een gedenkteken voor Claude. Na wat foto's genomen te hebben volgt de afdaling die gevaarlijk zou moeten zijn door steentjes, maar deze keer niet. Vervolgens komt Samree en dan de eerste bevoorrading, sos far so good. Het gevoel voor mezelf word beter met de km's en kan Kristine die ondertussen de naam speedy heeft gekregen volgen, met moeite maar ben al blij. De laatste 30 km is mijn diesel serieus op temperatuur gekomen en kan ik zelfs kopwerk doen. Patrick zat met de krampen maar is een taaie en geeft niet op, kristine is ook een taaie en moet mijn stinkende best doen om haar op een paarlengtes te krijgen. Op een eindeloze klim gebeurt dit. Ik voel me beter en beter en het gaat me goed af, ik besluit om bij Kristine te blijven want samen uit samen thuis. Wanneer we rechts af moeten naar de laatste lijn naar de Baraque wachten we op Patrick die er eigenlijk heel snel was, pfff heeft ook niet stil gezeten. Het laatste stuk is wind op de kop waar ik resoluut de kop neem tot de finish.

Zelf ben ik heel tevreden van mijn rit, bij momenten heeft Speedy (Kristine) Patrick en mij naar een hoger niveau getrokken, bedankt daarvoor. Bergop was het vooral Kristine die het voortouw nam, de afdalingen waren vooral mijn ding en Patrick heeft op de tussenstukken voor tempo gezorgd. Zonder ooit samen gereden te hebben waren we goed op mekaar afgestemd.

Dit was een goede training met het oog op de vélomediane, aan Patrick & Kristine zeg ik Bedankt voor het gezelschap.

Tot een volgende keer.

|

Kommentare

Cate (Niederländisch)

3 toppers, elk op jullie manier, dikke proficiat !! : ook al konden enkelen wegens omstandigheden minder trainen, kwaliteit komt uiteindelijk toch bovendrijven 😉

vor 6 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion