Folgen  

Fryslân - Ridder in de orde v/d elfsteden.

von Heerser den Dienstag 17 Mai 2016 21:51

Fryslân - Ridder in de orde v/d elfsteden.

Wat vooraf ging:

De voorbereidingen laten dit jaar te wensen over door renovatie in huis maar toch heb ik mij dit jaar wat doelen gesteld om aan de gang te blijven en de fietselfstedentocht was er eentje van. Tussen de renovaties door word er getraind, soms laat op de rollen, soms eens verlof nemen om toch aan wat kilometers te komen.

We hebben een hotelletje geboekt in het hartje van bolsard op 500 meter van de start, ideaal. Zaterdag 14 mei vertrekken we richting friesland, het is een rit van 330 km. Aangekomen in het weeshuis worden we al dadelijk geconfronteerd met veel wind, regen en zelfs hagel. Het is kil en koud. In de avond kunnen we ons opwarmen met een lekker 3-gangen menu. Na een goede nachtrust ga ik de beentjes wat los gooien in de buurt hier, er is veel wind en het is koud. Namiddag maken we een wandelingetje door bolsard, zou aangenamer geweest zijn met goed weer. Dan ons maar opwarmen aan de proseco en de witte wijn, hmmm lekker.

D-day 16 Mei.

Rond 5h in de morgen gaat de wekker, pfff het is nog vroeg. Het ontbijt word hier al om 4h30 geserveerd. Dan maak ik mij klaar want mijn startuur is 6h28 in groep 12. De kledij bestaat uit, regenbotjes, armstukken, onderlijf, trui met korte mouwen, kniestukken, zomer handschoenen, windstopper zonder mouwen en regenjas, helm heb ik natuurlijk ook op want zonder helm geen stempel. Er is veel volk maar alles verloopt eigenlijk heel vlot, iedereen heeft geduld. Overal rond het parcours is er muziek, geweldig. Om 6h32 start ik effectief onder een stralende zon maar de eerste km is traag met al dat volk, dan komen we stilletjes op gang en is het groepenvorming en het gaat er bij momenten hard aan toe. Na 19 km is de eerste stempelcontrole in Harlingen gevolgd door Franeker. De donkere wolken voorspellen niks goed en voor dat we Holwerd bereiken is het regenjas tijden hij is koud. Ik houd me gedeisd in een goede groepen bereik ik op een zuinige manier Dokkum, nog 158 km. De volgende stop is Leeuwarden en de wind is stevig aanwezig, rechts op de kop, ook hier heb ik een goede groep gevonden. Na een 5-tal uren bereik ik Bolsward en worden we getrakteerd op warme soep, nog 97 km. Richting Sneek is zalig, wind in de rug maar tot IJlst zit de wind weer rechts op de neus, nog 82 km. Eten en drinken gaat voor de moment nog goed maar 5 km voor sloten zit de wind weer in het nadeel en heb ik een moeilijk moment, nog 61 km. Vanaf hier zit de wind in het nadeel of in de flank en krijgen we voor de 2de keer regen, regenjas moet weer aan. Vanaf Oudemirdum 47 km van de finish zit ik buiten de regen, hagel en stevige zijwind alleen, iemand haalt mij wel in maar blijft in mijn wiel zitten, dit was een stevig moment. Dan passeert een snelle groep mij en kost het heel wat moeite om aan te pikken. Zo bereik ik Stavoren en kan ik mijn regenjas uit doen, nog 31 km.  Dan vervoeg ik mij in een groepje van 3 (2 ladies en 1 man) waar ik mijn deel van het werk wil doen maar word vriendelijk verzocht mij afzijdig te houden. Eén van die ladies moet afhaken en word achter gelaten en bereik ik zuinig Hindeloopen, nog 20 km. Ik neem nog een laatse gelleke en vertrek terug naar Workum wat ik al snel bereikte want het ligt op 12 km van de finish. Dan kan ik beginnen aan de laatste loodjes, het is hard werken op dit moment om een groep voor mij te pakken. Ondertussen is het opnieuw beginnen te regenen en die is ijskoud en tijd voor de regenjas is er niet meer. Op 8 km van de finish pik ik aan bij de groep voor mij en is het uitrijden tot aan de finish rond 16h. Regenjas aangetrokken, mijn laatste stempel gaan halen in de tent en mijn medaille ontvangen. Vanaf nu mag ik mij ridder in de orde v/d elfsteden noemen, hahaha.

Dit was een heel leuke ervaring.

|

Kommentare

Charles DELHAYE (Niederländisch)

Dikke proficiat!

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Jan (Niederländisch)

Chapeau, met die weersomstandigheden leek me dat een echte helletocht voor bikkels (m/v). Mooi hoe ge als Flandrien in Fryslân laat zien hoe het moet!

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Cate (Niederländisch)

Straf ! De Heerser is nu ook al Ridder 😊. En als het weer ginder niet mee zit, is het nog andere koek (kan er zelf van meespreken, was er 3 weken eerder voor een fietstocht bij temperaturen van 3°C en constante hagel- en sneeuwbuien ...)

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

@Charles Bedankt
@ Jan Stond al even op mijn verlanglijstje en er was maar 1 doel, al mijn stempels en mijn medaille. De Flandrien kwaliteiten kwamen goed van pas eh.
@Cate Ik heb het kunnen ondervinden met de regen en de hagel. Het was leuk dat mijn hotel dichtbij was zodat ik redelijk snel in mijn warm bad zat en daarna lekker gaan tafelen met verschillende glaasjes wijn.

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

herbasti17 (Niederländisch)

Serieuze prestatie om dit te volbrengen, zonder goede voorbereiding, chapeau.
Marc is er nog plaats in die kast om al je medailles en oorkondes een plaatsje te geven?

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Agostinho (Niederländisch)

Het is en zal altijd een windgat blijven. Geef mij maar het zuiden en de zon.

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

@Herbasti Waar een wil is daar is een weg, mentale kracht is ook een belangrijke. En als er geen plaats meer is in de kast dan koop ik gewoon een grotere.
@Agostinho Het zal zeker een windgat blijven maar het enthousiasme daar bij die mensen ... het leeft en heb me geen seconde verveeld. Of ik terug ga is een andere vraag maar ik denk het niet.

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion