Folgen  

Dag 4 : Herbeville - Le Temple 94km totaal : 500km

von Bernard(nl) den Samstag 25 August 2012 17:53

Een moeilijke nacht, een véél te klein bed, Audric vond dat hij nog een beetje meer aandacht moest krijgen..., en andere gasten die om 5u15 terugkwamen van een huwelijksfeest. Het was lastig afscheid nemen. Katrien en Audric zijn nu terug naar huis en mijn solotour begint nu echt. Madame Fawlty blijft de ganse tijd bij ons staan tijdens het ontbijt, het werkt op mijn zenuwen. Het is vandaag zéér bewolkt, het ziet er niet zo goed uit, en weeral serieus tegenwind. Ik vertrek en kan mijn tranen toch even niet bedwingen, ik ga hen missen de volgende weken. ik beland onmiddellijk in een tourrit voor wielertoeristen en krijg van tientallen aanmoedigingen. De tourrit, en ook mijn gps, volgt hetzelfde parcours als een wielerwedstrijd in tegenovergestelde richting, kleine pelotonnetjes rijden mij twee keer van de weg. Na een kleine 20km kom ik wéér de twee Nederlanders tegen die ik ook gisteren ben tegengekomen, Piet en Waltera P. blijken ze te heten. Ze hebben gisteren lang moeten zoeken naar een slaapplaats, het logement dat ze hadden uitgekozen bleek niet meer te bestaan, ze moesten op zoek naar iets anders, maar vermits ze geen frans kunnen is het moeilijk bellen... Even moest ik er mee lachen "Hollanders en Frans, dat gaat niet hé...", maar toen dacht ik eraan dat ik volgende week in Spanje zit en dat mijn enig spaans komt van de spoedcursus waarmee Tomtesterom Waes ons de laatste weken bestookt. Dos Cervezas por favor, ver ga ik daar niet mee komen...

's middags gegeten in Le Relais du Chateau op 20km van Chartres (ben even de naam van het dorp kwijt), een salade du gers met een cola, lekker hapjes vooraf. Even gebeld naar mijn slaapplaats voor deze avond en een bericht ingesproken op hun antwoordapparaat. Naast mij zit een koppel, madam heeft nu op het half uur dat ik hier zit al zeker vier sigaretten gerookt. Het was lekker maar traag.

In Chartres heb ik een kort bezoek gebracht aan de Kathedraal. Voor de ingang ligt een steen : Santiago de Compostela 1625km.

Vervolgens nog 20km door de velden om uitenindelijk vlak voor een zoveelste regenvlaag aan te komen op mijn B&B voor vanavond, een boerderij aan de drukke N10, mijn kamer ligt achteraan, dus ik zal er wel niet veel last van hebben. Aangezien ik de enige gast ben vanavond heeft de dame des huizes mij uitgenodigd te blijven eten. Ik vermoed dat het lekker zal zijn, het wordt een omelet met vanalles in.

Oeps ze komt net zeggen dat ik aan tafel mag, de rest zal dus voor later zijn.

ik werk op haar computer (geen wifi) en kan mijn GPS niet uploaden.

parcours : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12320-dag-4-herbeville-le-temple-94km

|

Kommentare

Jan (Niederländisch)

Een zware reis, maar hebt ge ondertussen al niet de zin om opnieuw zoiets te ondernemen?

't Is toch een heel aparte manier van reizen, en vooral eentje die alles intenser maakt. (Ook de honger!)

vor 11 Jahren - Nicht zutreffend

BernardNL (Niederländisch)

zou onmiddellijk opnieuw vertrekken. En liefst weer alleen.

vor 11 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion