Folgen  

Dag 2 : Cambrai - Rémy 133km

von Bernard(nl) den Donnerstag 23 August 2012 17:49

Slecht geslapen, veel lawaai op de gang. Het blijkt dat ‘les ouvriers’ om 4u moesten gaan werken.

Het gaat onmiddellijk bergop, het is fris, bewolkt en tegenwind…

Ik passeer de bron van de Schelde. Ik kan het niet laten het debiet wat te verhogen en vraag mij af of ze er in Gent iets van zouden merken…

Er zijn heel veel lange stukken Departementals (D) met heel veel verkeer dat gevaarlijk dicht langs mij heen raast. Bij elke vrachtwagen die passeert word ik bijna van de weg geblazen. Tijdens een klimmetje kom ik in tegenovergestelde richting twee Nederlanders tegen op de fiets, gepakt en gezakt. Mevrouw roept “Goede reis” Mr roept “Bon Camino”. Ik zag al van ver dat het Nederlanders waren. Aan hun manier van fietsen ? Neen, aan Mr zijn oranje klakske en oranje fluovestje… Voor Compiegne volgt eindelijk nog een mooi ritje door de bossen.

Om snel bij Katrien en Audric te zijn maak ik de fout niet te eten ’s middags. De laatste tien Km van Compiegne naar Rémy zijn zeer zwaar. Ik ben blij wanneer ik aankom in onze B&B “ Le manoir St-Charles”. Katrien heeft ervoor gezorgd dat er een sandwich met hesp klaarligt. Het is licht bewolkt, het water is koud, maar ik spring toch snel in het zwembad met Audric. Zààlig na een dag fietsen. We rijden nog even naar Compiegne, ik haal een stempel op de Mairie en we drinken een leffe en een rosétje op terras.

De B&B is een prachtig door twee parisiens gerenoveerd huis. Een zeer mooie kamer en een heerlijke table d’hôte. Voor 28€ serveert men ons Kirr, salade Landais (gisiers, foie en magret), pavé au foie gras, fromage, 3 kleine nagerechtjes. Wijn, water en koffie inbegrepen.

Parcours : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12307-dag-2-cambrai-remy-133km

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion