Hoeselt – drie drielandenpunten – Hoeselt (Lusje via BE/FR/LU/DE)

Gehen Sie zum begleitenden Artikel

Oorspronkelijk bedoeld als een rit langs vier drielandenpunten, en aangevuld met een omweg langs de start van Schleck Gran Fondo om te gaan supporteren voor Johan en Wouter.

Ik heb slechts drie drielandenpunten bezocht: Aubange (BE/FR/LU), Schengen (DE/FR/LU) en Ouren (BE/DE/LU). Na Ouren ging het normaal nog naar Vaals (BE/DE/NL), maar ik dacht: “hey, ik ben moe, ik ga naar een station in de buurt en pak een trein naar Bilzen.”

Dat was dom, want er ís geen station in die buurt dat ietwat verbinding heeft. Het dichtste was Vielsalm, en dan geraakte ik maar tot in Luik. “Oké, dan boek ik wel een kamer in Luik, en fiets morgen verder.”

Eens in Luik aangekomen (en ondertussen gegeten en gesnoept), vond ik het stom om op een dikke 20 km van Hoeselt (ouderlijke woonst, ????) te blijven. Dus toch maar door.

De geplande tocht was 482 km. Ik denk wel dat ik het aankan, maar dan moet ik niet pas om 20:00 vertrekken. Dat scheelt toch wel veel. Met een koersfiets zou het ook lichter geweest zijn, maar dan had ik minder eten en kleren kunnen meenemen, en die waren welkom. 's Nachts was het behoorlijk fris en regenachtig.

”Moe maar tevreden“, zegt men dan achteraf.

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion